Film i TV

Najjači

Aside Banners

VIDEO Dave Chappelle o izborima, Americi i svijetu na SNL-u – Jednostavno najjači lik

Piše , Objavljeno

U proteklih tjedan dana su mnogi politički stručnjaci pokušali uloviti pet minuta slave ne bi li i oni dodali svog “začina” u čitavu priču o američkim izborima. Imali smo prilike gledati mnoge stručnjake od kojih većinu ne poznajemo, ali imaju simpatičan američki naglasak dok govore naški.

Kako je američki “demokratski” sustav dosta zbunjujuć, tome nisu pripomogli niti navedeni stručnjaci da nam sve to približe. Mnogi su govorili, ali nitko od njih nije ništa rekao. Na kraju smo kao mnogi naši poznanici čekali obraćanje jednog stručnjaka.

Jedan jedini dr. com. D. Chappelle, Jordan stand-upa. Tko god sada misli da im je to jednako kao da Ja Rulea pitaju za društveno-političku situaciju u Americi, očito je da nikada nisu slušali ovog kralja. Da, on će vas nasmijati, ali on će također reći jako puno istinitih stvari. Moguće da će vas “trigerirati”, ali onda vi sebe preispitajte zašto je to tako.

Mi smo pogledali njegov monolog na SNL-u. Sabio je kao i prošli prije četiri godine. Iskreno, pitamo se zašto se on ne prijavi za predsjednika, a ne rapper, modna ikona, prorok, Trump supporter, nekad genij, a nekad koji-k*rac si ti sada izjavio Kanye Yeezy West.

Tužno je to, ljudi koji bi trebali raditi jednu stvar žele raditi “sve”, a oni koji bi trebali raditi “sve”, rade samo jednu stvar. Očito je to s razlogom tako.

Svakako, čekiraj taj monolog danas, sutra, sljedeći tjedan i za mjesec dana. Ima tu puno toga za naučiti i promisliti.

TAGOVIDavid Chappelle SNL