Film i TV

viggo od adamantija?

Aside Banners

Viggo Mortensen još znan kao Aragorn je odbio ulogu Wolverinea, a samim tim i kralja svih geekova

Piše , Objavljeno

Realno, mi smo babe i volimo ovakve tračeve i “what if” scenarije.

Sada već davne 2000. godine smo dobili prve X-Mene koji su bili prekretnica po pitanju superjunačkih filmova. Iz te franšize se rodila jedna velika filmska zvijezda – Hugh Jackman je postao ljubimac i muškaraca i žena zahvaljujući tumačenju Wolverinea, ali i svojoj fizičkoj pojavi koja je rasla svakim novim filmom.

Viggo Mortensen je bio na listi želja producenata X-Mena, ali je odbio film i tako je jedan od razloga zašto je Jackman postao zvijezda.

Mortensen je odlučio da ne želi biti dio X-Men projekta jer je bila prevelika obveza posvetiti tolike godine karijere jednoj ulozi. Nije htio glumiti jednog lika puno puta. To kužimo. Kroz 17 godina, Jackman je glumio Wolverinea čak 7 puta. Bez obzira na sve druge projekte i dalje ćemo ga prvo asocirati s mutantom s kandžama od adamantija.

Važnu ulogu u Mortensenovoj odluci je igrao i njegov sin.

“Poveo sam Henryja na sastanak s redateljima. Da mi donese sreću. Vjerovao sam da će i on nešto naučiti pa sam mu dao da pročita scenarij. Nije bio sretan, govorio je kako je sve krivo, da tako nije u stripovima.”

Čak se Bryan Singer objašnjavao Mortensenovom sinu koji su razlozi zbog kojih Wolverine ne nosi žuti spandeks kao u stripovima.

Par godina kasnije, Mortensen je uzeo ulogu Aragorna u serijalu Lord of the Rings i postao međunarodna zvijezda. Sigurni smo da bi mu karijera drukčije izgledala da je izabrao glumiti Wolverinea.

Ah još jedan “what if” u našoj kolekciji, ali nijedan toliko velik kao Will Smith u Matrixu.

TAGOVIhugh jackman marvel viggo mortensen wolverine X-Men