Film i TV

čekamo idući vikend

Aside Banners

Vikend kino report: A Quiet Place opet na prvom mjestu, ali idući tjedan padaju rekordi

Piše , Objavljeno

Činilo se da će biti napeto za prvo mjesto i bijaše tako.

S novih 22 milijuna dolara, A Quiet Place se popeo na 132 milijuna dolara u samo 17 dana prikazivanja – toliko su Split i Conjuring skupili tijekom cijelog perioda prikazivanja u kinima. Ovaj horor s Johnom Krasinskim i Emily Blunt u glavnim ulogama je stvarno nadmašio sva moguća očekivanja i donio Paramountu prvi pravi hit nakon davnog Star Trek Beyonda.

.

Na međunarodnom tržištu je A Quiet Place dosad zaradio 75 milijuna dolara, ovo bi stvarno mogao biti klasik koji će se peglati za sve strašne prilike potrebne u vašim i našim životima, za sve Noći vještica, anti-Božiće i Netflix&chill večeri kad želiš da se druga osoba malo više stisne uz tebe.

Na drugom mjestu se nalazi Rampage s divovskom gorilom The Rockom i divovskom gorilom Georgeom, ali i još nekim monstruoznim bićima. Film je zaradio 21 milijun dolara proteklog vikenda, sigurni smo da mu je pomicanje premijere nekoliko tjedana ranije poremetilo planove – ali bilo bi još gore da je film išao u distribuciju u isto vrijeme kao i Avengersi.

Na trećem mjestu je nova komedija I Feel Pretty poznate kradljivice Amy Schumer koju nikako ne volimo, ali shvaćamo njezin appeal u demografiji koja financira njezinu karijeru. Ti ljudi su joj natrpali džepove sa 16.2 milijuna dolara, da je izabrala biti vulgarnija – sigurni smo da bi sjelo još više novca jer je to bio slučaj ranije s Trainwreckom i Snatchedom.

amy schumer i feel pretty photo

I sad… Film za koji smo se bojali da neće postići uspjeh jer je previše vremena prošlo od originala – Super Troopers 2. Bez razloga smo strahovali, film je satrao i zaradio je 14.7 milijuna dolara što je vrhunski za ostvarenje ovakvog profila. 16 godina nakon kultnog originala i vrijeme uopće nije utjecalo na fanove, a čini nam se da ima i puno novih.

.

Na petom mjestu je još jedan horor, ovaj put iz Blumhouse radionice – Truth or Dare, nakon tri tjedna prikazivanja je došao do 30 milijuna sve skupa, a ovog vikenda je ubrao 7.9 milijuna. Fino je to uzimajući u obzir budžet ovakvih projekata.

A idući vikend:

Avengers: Infinity War u 4200 dvorana. Rekordi će padati, kao i glave junaka.

.

TAGOVIblockbuster film filmska zarada horor kino vikend kino report zarada

Komentiraj