Film i TV

BOO!

Aside Banners

Vikend kino report: ‘A Quiet Place” rasturio, dominacija horora se nastavlja

Piše , Objavljeno

Paramount dugo nije imao hitčinu u svojim rukama, barem ne koliko se sjećamo (a imamo dobro pamćenje napunjeno hrpom nevažnih podataka). To se sve promijenilo horor/trilerom A Quiet Place koji je sletio na prvo mjesto američkog box officea s nemalom zaradom od 50 milijuna dolara. Film je napisao i režirao John Krasinski, pripremili smo i foru za ovu priliku. Prvo je rasturao u američkom Officeu, a sad na box officeu. Heh.

U filmu glume on i žena mu Emily Blunt, kritika obožava film, a publika je parama pokazala što misli o novom hororu koji je na malen uložen novac vratio puno više od očekivanog. U film je “ulupano” 17 milijuna dolara, 50 milijuna u prvom vikendu je fantastičan rezultat.

Možda bi bilo najbolje da pogledate film bez našeg klasičnog spojlanja. Što manje znate, to bolje.

Ako baš moraš znati ponešto – evo trailera.

.

Na drugo mjesto je pao Spielbergov crowdpleaser nazvan Ready Player One. Zarada je ovaj tjedan bila 25 milijuna dolara. Iako film ima brdo mana, fantastično je vizualno štivo za sve ljubitelje pop-kulture i buđenje osjećaja koje niste imali prilikom gledanja filma otkad ste bili klinci.

ready player one

Na treće mjesto se smjestila pomalo vulgarna komedija Blockers (all hail John Cena!) s 21.4 milijuna dolara čime je film nadmašio predviđanja.

.

I Black Panther se ne miče s liste. Nakon osam tjedana još uvijek je u top 5 filmova, sada na četvrtom mjestu s novih 8.4 milijuna dolara – što je zaradu na američkom tržištu napucalo do 665 milijuna dolara i sada je kralj Wakande prešišao Titanic i postao treći film s najvećom zaradom na američkom tržištu. Titaniče, počivao u miru.

black panther killmonger marvel

Na petom mjestu je vjerski hit I Can Only Imagine, uskrsno doba je odradilo svoje. Film je zaradio 8.35 milijuna dolara i filmu treba još pokoji cent da dođe do ukupne zarade od 70 milijuna. Fantastično.

Idući vikend? Rampage s The Rockom i divovskim gorilama i vukovima. Dominacija.

.

TAGOVIa quiet place black panther box office film filmovi zarada kino vikend kino report zarada

Komentiraj