Film i TV

mravci u plaćama

Aside Banners

Vikend kino report: Ant-Man and the Wasp nastavlja Marvel dominaciju

Piše , Objavljeno

Disney i Marvel toliko dominiraju da se malo bojimo za budućnost u kojoj bi oni mogli postati titani u svim industrijama koji kontroliraju čovječanstvo i polako ga odvode u propast.

Ionako već upravljaju našim željama i slobodnim vremenom – jer kad je vrijeme premijere nekog kino-hita, sve drugo pada u vodu i mi se nacrtamo u kinima.

To se dogodilo i s premijernim vikendom drugog nastavka Ant-Mana nazvanog Ant-Man and the Wasp. Ovo je deveti put ove godine da film iz Marvelovog svemira zauzima prvo mjesto na box officeu.

.

Film je zaradio 76 milijuna dolara u tri dana, što je gotovo 20 milijuna više od prvog dijela. Ono što je posebno razveselilo sve fanove je uloga Evangeline Lily koja bi mogla biti prekretnica u Marvel svemiru i korak prema slaganju ženocentričnog dijela Marvel filmografije.

Na međunarodnom tržištu je Ant-Man zaradio 85 milijuna dolara, što znači globalni debi od 161 milijun dolara. Odlično, pitamo se kada će napokon Marvel pogriješiti – ali kako je krenulo, čini se nikada.

Na drugom mjesto se nalaze Incrediblesi 2 s novih 29 milijuna dolara. Domaća zarada im sad iznosi 504.3 milijuna dolara i tako su postali prvi animirani film koji je preskočio 500 milijuna dolara. Trebamo li dodavati kako je ovo animirani film s najvećom zaradom ikad? Zvjerski rezultati, Pixar i Disney u kombinaciji su nezaustavljivi.

incredibles

Na trećem mjestu se nalazi Jurassic World: Fallen Kingdom sa zaradom od 28.5 milijuna. Iako kritika nije prezadovoljna filmom, a publika je isto negdje između, globalna zarada filma iznosi preko milijardu dolara. Universal boli briga što itko misli, vidjet ćemo i treći.

jurassic world

Na četvrtom mjestu još jedna franšiza – četvrti film iz Purge franšize nazvan The First Purge je zaradio 17.1 milijun dolara u tri dana što je fina zarada za film čiji je budžet bio svega 13 milijuna dolara. Svaki dolar u budućnosti je samo bonus.

.

Sicario: Day of the Soldado se nalazi na petom mjestu box office ljestvice koji je zaronio preko 60 posto u odnosu na prošli vikend. U džep studija je pospremljeno svega 7.3 milijuna dolara, ali zarada neka ne utječe na vašu odluku vezanu uz ovaj film – gledajte svakako.

Ono što svakako moramo napomenuti je uspjeh limitiranog izdanja filma Sorry to Bother You koji je u samo 15 dvorana zaradio preko 700 tisuća dolara. Ovaj bizarni film Boots Rileya, repera iz kultne grupe The Coup, će sigurno i u širu distribuciju, a glavne uloge u filmu tumače Lakeith Stanfield (Atlanta, Get Out) i Tessa Thompson (Dear White People, Creed, Thor…). Svakako gledamo čim ga se uspijemo dokopati. By any means necessary.

.

TAGOVIant-man boxoffice disney film filmska zarada incredibles kino marvel pixar superjunaci vikend kino report zarada

Komentiraj