Film i TV

parice

Banner 300

Vikend kino report – Avengers: Endgame polomio sve rekorde, 1.2 milijarde u prvom tjednu

Piše , Objavljeno

Bilo je jasno što će Avengersi napraviti, ali baš ovoliko?

Svi smo očekivali najveće otvaranje svih vremena, ipak je ovo čitavo desetljeće u pripremi, zaključak najveće sage dosad viđene na filmu i to sage kontinuirano i precizno izvedene (unlike khm Star Wars khm).

I dalje nitko nije očekivao 350 milijuna dolara na američkom tržištu te preko milijardu globalno.

Infinity War je donio 257.6 milijuna dolara prvog vikenda tako da je ovih 350 nevjerojatno. Kritičari su bili oduševljeni filmom, a i publika je tu negdje s izlaznim anketama. Tko nije gledao – sad je vrijeme, nećemo dugo moći odgađati ove spoilere.

Toliko je rekorda u pitanju da ih nećemo ni nabrajati.

Na drugom mjestu box officea je još jedan Marvelov film s dodatnih 8 milijuna dolara – što znači “svi su išli gledati Endgame”. Globalna zarada Captain Marvel filma odnosno filma pripreme terena za Avengerse je 1.1 milijarda dolara. Avengersi su toliko zaradili u 5 dana. Game over (ili endgame? badumts)

Na trećem mjestu se nalazi horor The Curse of La Llorona sa zaradom od 7.5 milijuna o uplakanoj djevi koja otima djecu ili što već radi. Ne znamo, radije ćemo gledati Avengerse još jednom.

Na četvrtom mjestu se nalazi Breakthrough sa zaradom od 6.3 milijuna dolara, a na petom se još nekako održava Shazam! s novih 5.5 milijuna. Globalna zarada Shazama dosad? 347 milijuna dolara. Iz Marvela su se nasmijali.

shazam

I dalje ostaje činjenica da je Shazam odradio dobar posao te da lijepo priprema publiku za nove DC pustolovine. Nadamo se da će i DC jednom shvatiti nacrt i uzeti sve najbolje iz Marvelovog pristupa.

Idući tjedna stiže… ma koga briga, svi znamo da će Avengersi opet biti prvi. Mi ih idemo opet gledati.

TAGOVIameričke kino blagajne avengers blockbuster box office endgame film kino marvel

Komentiraj