Film i TV

game over?

Banner 300

Vikend kino report – Avengers: Endgame zaradio 2 milijarde globalno, drugi najunosniji film svih vremena

Piše , Objavljeno

U samo dvanaest dana od globalne premijere, Avengers: Endgame već ima preko 2 milijarde dolara u džepu, a od toga je zaradio 619 dolara na domaćem, onom američkom, tržištu.

Za svega par milijuna Avengersi su mašili rekord drugog vikenda koji još uvijek drži Star Wars: The Force Awakens sa 149.2 milijuna dolara. Kazaljka Avengersa se zaustavila na 145.8 milijuna u drugom vikendu prikazivanja. Možda bude i pokoji milijunčić više kad se potvrde brojke iz svih kino-dvorana pa možda i padne rekord.

Endgame je globalno zaradio 2.2 milijardi dolara i drugi je najunosniji film svih vremena, svega 600 milijuna iza Avatara. Samo informativno – Avatar je za tu cifru grebao 47 dana, a Avengersi svega 11 dana. Žao nam je, Džejmse Kamerone, ali čini nam se da rekord pada u prašinu. Baš poput… Spider-Mana na Thanosovom planetu na kraju Infinity Wara. Da ne kažemo nešto drugo i ne spoilamo Endgame nekom od vas koji “nemate vremena” pogledati film i još ne znate što se dogodi.

.

Endgame rastura na međunarodnom tržištu – u Kini 575 milijuna, u Ujedinjenom Kraljevstvu 89.9 milijuna, u Koreji 82.1 milijun, a slijede ih Meksiko, Brazil, Indija, Njemačka itd. i tako bliže.

Na drugom mjestu je Sonyjev triler The Intruder s pristojnih 11 milijuna dolara. Idealan film za one nenormalne ljude koji odbijaju gledati Endgame, a svejedno žele u kino. Nama je drago vidjeti Meagan Good u većim releaseovima opet!

.

Na trećem mjestu je Long Shot sa zarađenih 10 milijuna dolara. Simpatična i vulgarna komedija s Charlize Theron i Sethom Rogenom u glavnim ulogama nije imala puno šanse pored gigantskog događaja zvanog “završetak Marvel svemira kakvog znamo”, ali su ocjene kritike i publike sasma pristojne pa bacite oko nakon što vam Avengersi dodijaju nakon trećeg gledanja. U filmu se Charlize kandidira za predsjednicu, a za autora govora u kampanji zaposli Rogena kojeg je nekad čuvala kad je bio klinac. Naravno da ljubav slijedi. Ah well, znaš kako to ide.

.

Na četvrtom mjestu se našao animirani film UglyDolls s jedva nagrebanih 8.5 milijuna dolara, teško da će nadoknaditi budžet od 45 milijuna utrošenih na izradu filma, ali možda vrate nešto kroz licence za igračke i lunchboxove.

U top pet se još uvijek drži i Captain Marvel s novih 4.2 milijuna dolara. Hvala Captain Marvel na svemu što si napravila za nas. Cijenimo te i volimo. Ne smijemo ništa drugo više reći.

Ovog vikenda u kina stiže novi izazov Avengersima – Detective Pikachu s Deadpoolom Ryanom Reynoldsom u glavnoj ulozi tj. glasu. Hoće li Pokemon ludnica biti dovoljna za otimanje prvog mjesta Marvelu? Sumnjamo, ali veselimo se bitci.

.

TAGOVIavengers box office endgame film filmska zarada marvel mcu superjunaci vikend kino report

Komentiraj