Film i TV

osveta je baka

Banner 300

Vikend kino report: Avengersi već zaradili milijardu dolara, konkurencija ni blizu

Piše , Objavljeno

Vikend za Majčin dan bijaše lijep majkama diljem svijeta, ali još više studiju iza Avengers: Infinity Wara. Još jedan vikend su na vrhu američkog box officea, u Kini su postali druga najveća premijera svih vremena, a diljem svijeta beru pare kao da nema sutra.

Ovaj vikend su brojke malo niže nego prošlih viken(a)da jer su svi najveći fanovi pogledali film ranije – tko ima vremena i živaca riskirati spoilere? Tako da je od ovih 61.8 milijuna na američkom box office sigurno velik broj ljudi koji su se povukli za hypeom, ali vjerojatno i fanova koji su po drugi ili treći put iskeširali za ulaznice.

Rekli bismo da film ništa ne može srušiti s trona, ali idući vikend je u kinima Deadpool koji dosta dobro kotira među stripovskom publikom pa bi moglo biti krvi na samom vrhu.

Moramo se dotaknuti i otvaranja u Kini – 200 milijuna dolara, drugo najveće otvaranje ikad iza The Fate of The Furiousa. Vrh. Kina je ogroman igrač, samo treba pospajati ključne faktore kako bi američki studiji pobjeđivali i na tom tržištu konstantno.

Na drugo mjesto je sletila Melissa McCarthy s novom komedijom Life of the Party, sa svega 18.5 milijuna dolara (“svega” samo zbog uspjeha Avengersa). Prepoznatljiva komičarka je postala ime i mislimo da je već sada nadmašila Amy Schumer koja se zadnjih nekoliko tjedana šmucala po ovim listama sa svojim novim filmom. Mi smo #teammelissa all the way!

.

Na trećem mjestu je također debitant u kinima – Breaking In, film s divnom Gabrielle Union koji je zaradio 16.5 milijuna dolara. Očekivalo se više od ovog filma, ali film je gotovo utrostručio svoj budžet od 6 milijuna dolara tako da svi mogu biti zadovoljni.

.

Overboard je pao na četvrto mjesto i zaradio je 10.1 milijun dolara. Ljeto se bliži, vidi se kako zarada svih filmova na listi raste. Sjećamo se tužnih zimskih i proljetnih mjeseci kada bi se zalomilo da treći i četvrti s liste imaju jednoznamenkasti broj milijuna, sada je situacija već drukčija.

.

Na petom mjestu se još uvijek drži horor A Quiet Place s novih 6.4 milijuna dolara. Svaka čast, idući tjedan vjerojatno ispada iz prvih pet na ljestvici, ali vjerujemo da će ovaj film ostati u kolektivnom sjećanju još dugo nakon što se prestane prikazivati u kinima.

A idući tjedan? Deadpool 2 na 4250 lokacija. Nimalo mala stvar. Avengersima bi moglo biti teško.

.

TAGOVIavengers film kino marvel vikend kino report

Komentiraj