Film i TV

peglaj!

Aside Banners

Vikend kino report: Black Panther i dalje dominira – leti visoko kao Michael (B.) Jordan

Piše , Objavljeno

Kakva dominacija, ovo se jako dugo nije dogodilo u Hollywoodu, pogotovo u mjesecu veljači koji donedavno nije bio nešto posebno. Marvelov i Disneyev Black Panther je tek četvrti film u povijesti koji je u svom drugom vikendu prikazivanja zaradio preko 100 milijuna dolara, a na toj kratkoj listi je drugi film po zaradi.

Točnije – zaradio je 108 milijuna dolara što ga smješta na drugo mjesto filmova koji su u drugom vikendu prikazivanja zaradili preko 100 milijuna dolara. Na trećem mjestu je Jurassic World. Svaka čast.

Zarada na domaćem tržištu je preko 400 milijuna dolara, a diljem svijeta bijesnih 700 milijuna dolara. Svatko tko nije skočio na vagon ovog ultimativnog superjunačkog filma s još milijun slojeva – propušta puno. Već nakon dva tjedna prikazivanja, film o Wakandinom nasljedniku se nalazi na petom mjestu svih Marvel Cinematic Universe filmova, a uskoro će preskočiti i Captain Americu: Civil War i Iron Mana 3 pa će se popeti na drugo mjesto. Uf uf.

Na drugom mjestu se nalazi komedija Game Night, koja je u usporedbi s Black Pantherom zaradila kikiriki, ali je 16.6 milijuna dolara pristojan rezultat. Ako vas zanima ova komedija, bacite oko na trailer:

.

Na trećem mjestu se nalazi priča o zekonji Peteru Rabbitu kojem glas daje James Corden. Film je već zaradio preko 70 milijuna dolara na domaćem tržištu, a do sredine ožujka neće dobiti nikakvu konkretnu konkurenciju s animiranim segmentima.

peter rabbit

Na četvrtom mjestu se nalazi Annihilation, novi film autora Ex Machine s Natalie Portman i Oscarom Isaacom u glavnim ulogama. 11 milijuna dolara je očekivano, ali smo htjeli da “zabava s mozgom” ipak iznenadi i zaradi malo više novca što bi značilo otvorenost tržišta za slične takve pokušaje. Sva sreća, Paramount se nagodio s Netflixom – film ide na streaming samo 17 dana nakon premijere u kinima. Možda je publika toga svjesna pa čeka da pogleda ovo čudo u udobnosti vlastitog doma. Mi ćemo dati te pare za kartu u nadi da će naših pedesetak kuna promijeniti nešto.

Na petom mjestu se nalazi softcore pornjava Fifty Shade Freed s novih 6.9 milijuna dolara. Na međunarodnom tržištu film puno bolje ide (jer Amerikanci ne znaju baš čitati pa se nisu previše naložili na “književne predloške” za razliku od ostatka svijeta) sa zarađenih 22.3 milijuna dolara.

Idući vikend u kina dolazi akcija s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi – Red Sparrow joj je ime, a vidjet ćemo i kakva je magnetna privlačnost Bruce Willisa u poznim godinama s filmom Death Wish. Veselimo se.

.

.

TAGOVIblack panther box office kino kino blagajne marvel video vikend kino report zarada

Komentiraj