Film i TV

crna pantera i dalje zvijera

Aside Banners

Vikend kino report: Black Panther i dalje ruši rekorde, pao i novi – a jedan film je iznenadio

Piše , Objavljeno

Već peti vikend zaredom Disneyev i Marvelov Black Panther rastura na blagajnama diljem svijeta, a postao je i prvi film na američkom box officeu nakon Avatara daaaavne 2009. godine koji je pet tjedana proveo na vrhu.

Zaradio je više od 600 milijuna na američkom tržištu, a kad ubere još 18 mizernih milijunčića – prestići će i Avengerse te tako postati najveći superjunački film svih vremena. Ovog vikenda je film zaradio “svega” 27 milijuna dolara, ali to mu je i dalje bilo dovoljno za prvo mjesto.

Od novotarija, na drugom mjestu se našao Tomb Raider sa zarađenih 23.5 milijuna dolara. Čak ni Oscarovka Alicia Vikander nije bila dovoljna da skine Black Panthera s trona, a film je zaradio upola manje nego otvaranje originalne adaptacije Tomb Raidera s Angelinom Jolie. Naravno, u ovakve analize treba uložiti puno vremena i truda, ali hype oko same igre i franšize je bio puno veći ranije, teško da je tada postojala osoba koja ne zna za mladu arheologinju s dva Desert Eaglea zakačena oko bedara. Ovo je ipak malo drukčija, ozbilnjnija i odjevenija adaptacija. Na međunarodnom tržištu je film puno bolje prošao – 84.5 milijuna dolara. Sasvim fin rezultat, a moramo izdvojiti kako je toj hrpici najviše pridonijela Kina s 41.1 milijuna dolara u premijernom vikendu.

vikander tomb raider

I najveće iznenađenje ovog tjedna se nalazi na trećem mjestu. I Can Only Imagine je zaradio 17 milijuna dolara, Uskrs dolazi, vjernici hrle u kina pa je ovo sedmo najveće otvaranje za film baziran na vjeri. Koliko će se film održati u vrhu, teško je znati jer još dva religijska filma stižu u kina. Paul, Apostle of Christ je prvi, a za dva tjedna dolazi i God’s Not Dead: A Light in the Darkness.

.

Disneyev A Wrinkle in Time je drastično pao, zarada je svega 16.56 milijuna dolara, a ni na međunarodnom tržištu ne stoji najbolje. Od 11 međunarodnih tržišta, film je zaradio 3.2 milijuna dolara. Ništa posebno, ali uspješna i vjerna adaptacija književnog predloška starog 60 godina je više stvar prestiža nego zarade. Tako si i producenti tepaju. Disney ionako mlati pare s Black Pantherom, mogu podnijeti problemčiće u vidu niske zarade A Wrinkle in Time.

Na petom mjestu je Love, Simon sa zarađenih 11.5 milijuna dolara. Klasičan film za tinejdžere bi mogao donijeti još neke novce s obzirom na nadolazeće praznike. A i djeca ovih dana ionako ne vise na vaflima i milkshakeovima, vjerojatno će novce potrošiti u kinu.

Idući tjedan gledamo Pacific Rim Uprising, animirani film Sherlock Gnomes, a dolazi i Soderberghov Unsane u potpunosti snimljen iPhoneom. Divno.

.

TAGOVIblack panther film filmska zarada kino rekordi vikend kino report

Komentiraj