Film i TV

hype ne umire

Aside Banners

Vikend kino report: Black Panther ostaje priča godine, prešišao milijardu dolara

Piše , Objavljeno

Black Panther ostaje čudo, globalna zarada filma je prešla milijardu dolara, a sada je uspio i ono što dosad nijednom filmu iz Marvelovog svemira nije uspjelo: četiri vikenda je ostao na vrhu box officea.

U četvrtom vikendu prikazivanja, superjunak iz Wakande je zaradio 41.1 milijun dolara što ga je dovelo do ukupne zarade od 562 milijuna dolara na domaćem tržištu.

Koliko se mit o Black Pantheru raširio – govori i premijera u Kini, gdje je ovog vikenda film otvorio sa 66.5 milijuna dolara, a znate i sami koliko vam je T’Challa bio poznat prije svih ovih hvalospjeva.

Disneyev film A Wrinkle in Time je sletio na drugo mjesto s 33.3 milijuna dolara zarade. U bilo koje drugo doba, ovaj film bi zauzeo prvo mjesto, ali Marvelov superjunak ne dopušta. Sci-fi fantazija za mlade, ekranizacije uspješnog dječjeg romana iz šezdesetih godina, angažman zvijezda kao što su Reese Witherspoon i Oprah Winfrey, sve to je dovelo do pristojnog uspjeha, a uskoro ćemo vidjeti koliko će se film održati u kino-dvoranama.

.

Na trećem mjestu se nalazi The Strangers: Prey at Night s 10.2 milijuna dolara, što je bilo i u skladu s očekivanjima analitičara. Nastavak horora iz 2008. godine još jednom pokazuje da horori dobro prolaze. Na ukupan budžet od pet milijuna dolara, 10.2 milijuna u prvom vikendu ne zvuči loše – iako je prvi dio ove moguće franšize zaradio 20.9 milijuna na svom otvaranju (ali je bio prikazan u povoljnijem razdoblju – u svibnju).

.

Na četvrtom mjestu se nalazi akcijski triler s Jennifer Lawrence – nazvan Red Sparrow. Prvo šojka rugalica, zatim crveni vrabac, Jennifer Lawrence stvarno zna izabrati filmove. Ovaj neće biti naročito zapamćen, u drugom vikendu prikazivanja film je zaradio 10.2 milijuna dolara. Studio Fox je razočaran, ali mislimo da su oni toliko već navikli na promašaje da im više ni ne smeta.

Na petom mjestu se nalazi Game Night sa zaradom od 7.9 milijuna dolara. Komedija je tek deset dana u kinima, a već je zarađeno 45 milijuna dolara. Hoće li ovaj uspjeh postati još veći i dugoročniji? Vidjet ćemo već idućeg vikenda.

Idući vikend ćemo napokon opet gledati Laru Croft, Tomb Raider slijeće u kina i producenti se nadaju da će Lara ugroziti Black Panthera na vrhu. Ćisto sumljamo.

vikander tomb raider

TAGOVIblack panther box office kino vikend kino report zarada

Komentiraj