Film i TV

Aside Banners

Vikend kino report: Black Panther pomeo konkurenciju, peta najveća premijera svih vremena

Piše , Objavljeno

Izdominirao. Znali smo da će se to dogoditi, prevelik je hype bio oko filma, najavljivao se mjesecima, svi su uključeni u to da ovaj film postane i kulturološki relevantna pojava, ali nitko nije mogao očekivati baš ovoliku dominaciju.

black panther

Peto najveće otvaranje svih vremena. Za trodnevni vikend se procjenjuje zarada od 192 milijuna dolara. Povijesno. Amerikanci imaju četverodnevni vikend pa kad uđe i ponedjeljak u kalkulaciju, predviđa se zarada od 218 milijuna dolara. Nimalo male pare. Ruše se rekordi, Disney je u osam od deset najvećih otvaranja svih vremena, ovo je i najveće otvaranje u veljači IKAD… Ma e – film se gleda. Nekoliko puta.

Iako je ovo već 18. film u Marvel Cinematic Universeu, publici nikad dosta novih superjunaka. Publika je dala ocjenu filmu A+ (najjača ocjena). Još se filmu pridoda i međunarodna publika s dodatnih 169 milijuna dolara i imamo finu globalnu zaradu od 361 milijuna dolara. ‘Ladno.

Na drugom mjestu je animirani Peter Rabbit. Bez prave animirane konkurencije, ovaj zec je dohvatio 17.25 milijuna dolara (iako je dijelom animiran, a dijelom igran), a u samo deset dana prikazivanja je zaradio pristojnih 48 milijuna dolara. James Corden mu daje glas, a znamo da je on miljenik američke publike očarane late night talk showovima. Ići će to još neko vrijeme.

peter rabbit

Neće imati konkurenciju do sredine ožujka, tako da Sony studio može zadovoljno paliti ritualne žrtve bogovima kino posjećenosti.

Na treće mjesto je pao prošlotjedna broj 1 – Pedeset nijansi slobodniji je zaronio očekivanih 56 posto za razliku od prošlog vikenda i zaradio je svega 16.9 milijuna dolara.

Na četvrtom mjestu se dobro drži Jumanji: Welcome To The Jungle. Film je predugo u top pet i stvarno nam se više ne da pisati išta o njemu.

jumanji

Zarada ovog vikenda? Novih 7.9 milijuna. Kada bi uspio zaraditi još dvadesetak milijuna dolara postao bi Sonyjev najunosniji film jer bi nadmašio ukupnu Spidermanovu zaradu. Sad je na “lošem” drugom mjestu.

Na petom mjestu je Clint Eastwoodova drama The 15:16 to Paris koji je zaradio 7.7 milijuna dolara. Fino, ali očekujemo daljnji pad idućeg vikenda. Kritika nije oduševljena ovim filmom o hrabrim Amerikancima jer ne može Clint protiv sebe i patriotizma.

Idući vikend dolazi Annihilation, film s Natalie Portman bi se mogao ugurati u top 3 filma – iako realno, na drugu ili treću poziciju jer na prvom će se s kraljevskom krunom na glavi šepiriti T’Challa, kralj Wakande i Black Panther.

.

TAGOVIblack panther film kino marvel mcu vikend kino report zarada

Komentiraj