Film i TV

iskupljenje?

Aside Banners

Vikend kino report: Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy na vrhu sa superjunacima koji nisu ni Marvel ni DC

Piše , Objavljeno

Znali smo da Glass dolazi, znali smo da je dio franšize koja ima potencijal biti velika, znali smo tko stoji iza svega i što je sve skrivio u prošlosti… Navijali smo za ovo!

M. Night Syhamalan je prošao svoj put uspona (6th Sense nije dječja igra) i padova (ono s drvećem i ono s Will Smithom kad leti kao vjeverica), ali čini se da se napokon iskupio s posljednjih nekoliko ostvarenja. Sve je rezultiralo uspjehom Glassa u kinima proteklog vikenda i zaradom od 40.58 milijuna dolara. Očekivalo se i više novca prije ovog vikenda. Budžet filma je otplaćen, a zaradilo se gotovo dvostruko, dobra usmena predaja bi mogla rezultirati nešto manjim padom nego što je inače slučaj u vikendima nakon premijernog. Prethodni film iz franšize, Split, je zaradio gotovo identičan iznos kao i Glass i to tijekom istog vikenda prošle godine. Napokon se u Glassu ujedinjuju face iz Splita i Unbreakablea, to se mora vidjeti – bez obzira na ocjene kritike.

Pogledajte trailer i procijenite trebate li pogledati ovaj film u kinu ili čekati ga na khm internetu khm.

.

Na drugom mjestu se našao The Upside, remake francuskog hita The Intouchables. Jak vikend je iza remakea s Bryanom Cranstonom i Kevinom Hartom, pad gledanosti je bio svega 23 posto što znači da je film zaradio 15.67 milijuna.

.

Iznenađujuće na trećem mjestu se našao Dragon Ball Super: Broly, animirani projekt FUNimationa s 10 milijuna dolara, a procjene rezultata govore da je Dragon Ball tek nešto više novca zaradio od Aquamana koji se i dalje dobro nosi s valom noviteta (dobro se nosi s valom, kužiš?). Već jako dugo nismo vidjeli anime film bilo kakve tematike u top 3 filma, drago nam je da postoji globalan interes za ovakve filmova – makar i u ovoj postblagdanskoj groznici.

.

Aquaman je na putu da sruši sve rekorde DC-evih ekranizacija, ispred njega još stoji samo The Dark Knight Rises.

aquaman dc

Na petom mjestu je Spider-Man: Into the Spider-Verse s novih 7.25 milijuna dolara, a još par milijuna i film će preskočiti Hotel Translyvania 2 kao najprofitabilniji projekt Sony Animationa. Očekujemo daljnju animiranu eksploataciju Spider-Manovog svemira, ovo nam je itekako sjelo, možda čak i najbolji animirani superjunački film na polju u kojem je dosad DC imao sve karte u svojim rukama. Da, da, još, još!

spider-verse

Do idućeg tjedna, bo-bok! Što ste gledali posljednje u kinu i preporučate li i nama isto?

TAGOVIbox office film filmska zarada glass vikend kino report

Komentiraj