Film i TV

movies = money

Banner 300

Vikend kino report: Čak ni tri nova filma nisu mogla srušiti Jokera s vrha

Piše , Objavljeno

Joker je sve ono o čemu se priča – i onda još malo više od toga. Tri nova filma su se pojavila u širokoj distribuciji, a nijedan nije uspio ugroziti novi hit iz DC-jeve radionice, možda i najispoliraniji dosad.

Joker je ostao na vrhu na tri fronte – na američkom tržištu, međunarodnom te ukupnom, onom globalnom.

Na američkom box officeu je utržio novih 55 milijuna dolara što znači da je dogurao do 192.7 milijuna dolara nakon svega 10 dana prikazivanja. Nitko nije očekivao ovakve brojke. Ako malo zoom-outamo s američkog tržišta i pogledamo ono međunarodno, tu je Joker dostavio poštenih 123.7 milijuna dolara. Kad se sve zbroji – 10 dana prikazivanja i ukupna zarada od 543.9 milijuna? Nerealno. Pogotovo za film koji nije klasični blockbuster već je karakterna studija potonuća u ludilo.

Na drugom mjestu su se smjestila poznata lica, ali u nešto drukčijoj formi nego što smo ih navikli gledati. Odrasli smo uz obitelj Addams, kako u filmskom, tako i u animiranom obliku – ali onom 2D na Cartoon Networku. Sada je došlo vrijeme za novi oblik, računalno generirani prividno trodimenzionalni koji će osvojiti srca novih generacija. Film je zaradio 30.3 milijuna dolara, a vjerujemo da to neće biti sve od pohoda na kino dvorane.

Na trećem mjestu je Will Smith. Sjećamo se vremena kada smo išli gledati svaki film u kojem se Will Smith pojavljuje jer je jedno vrijeme bio najveća filmska zvijezda na planetu, a zadnji film koji mu je jako dobro zaradio je Aladdin – ali taj film bi dobro zaradio upakiran u Disney omot čak i da je njegovu ulogu tumačio Goran Višnjić. Big Will je ovog vikenda imao novu šansu za kino-hitom. Nije se dogodilo. Ang Leejev akcijski triler Gemini Man s čak dva Will Smitha je zaronio i zaradio svega 20.5 milijuna dolara. Produkcijski budžet je bio 138 milijuna. Teško da će film nešto zaraditi nakon ovakvog starta. Idući vikend će sigurno još malo zaroniti, a onaj vikend iza će vjerojatno potpuno nestati s radara.

Na četvrtom mjestu se nalazi Abominable – animirani film o Jetiju koji je u trećem tjednu prikazivanja zaradio svega 6.17 milijuna. Nekako smo već navikli da nema mjesta za dva unosna animirana hita u isto vrijeme pa je sasvim normalno da je Abominable skliznuo s respektabilnijih pozicija na malo niže grane nakon što se obitelj Addams dokotrljala u kina.

abominable

Downton Abbey i dalje odbija izaći iz top 5. Četvrti tjedan prikazivanja, novih 4.9 milijuna. Još nismo gledali. Možda bismo i mogli. Iako seriju nismo u životu pogledali.

Onaj treći široki release ovog tjedna? Jexi. Komedija o smartphoneu koji se zaljubi u svog vlasnika i želi mu zagorčati život. Na osmom mjestu. Svega 3.1 milijun. Ah well… Nema baš zvijezda u filmu, a i trailer je izgledao kao da su potrošili sve dobre (i loše) fore na njega.

Idući vikend? Stižu Maleficent 2 i Zombieland 2 u širokoj distribuciji, a u nešto ograničenijim izdanjima će stići i Jojo Rabbit – film s Hitlerom u Disney produkciji te The Lighthouse – crno-bijeli horor s Pattinsonom i Dafoeom.

TAGOVIbox office filmska zarada kino vikend kino report