Film i TV

pare parice

Aside Banners

Vikend kino report: Coco odradio hat-trick, treći put na prvom mjestu

Piše , Objavljeno

Disneyev i Pixarov hit je stvarno hit, Coco je treći put zaredom na prvom mjestu. Djelomično je to i zbog nedostatka prave konkurencije, proteklog tjedna je premijeru u više od 1000 kina doživio samo Just Getting Started, film s Morganom Freemanom i Tommy Lee Jonesom.

Daklem, Coco je ubrao dodatnih 18.6 milijuna dolara pa je tako na domaćem (američkom jel, ne hrvatskom) tržištu ukupno zaradio preko 135 milijuna dolara. Ovog vikenda će mjesto na vrhu sasvim sigurno prepustiti novom nastavku Star Warsa, ali Disneyu ionako nije stalo – s obzirom da su i Ratovi Zvijezda njihov film.

Na drugom mjestu je Justice League s novih 9.5 milijuna dolara. Film je diljem svijeta zaradio preko 600 milijuna dolara, teško da se može nazvati neuspjehom, ali i dalje ostaje gorak okus u ustima.

justice league

Imamo dojam da je bar trećina tog novca od ljudi (kao što smo mi) koji su išli gledati film s mišlju “hajde da vidimo jesu li i ovo uspjeli usra*i”.

Wonder, simpatičan film za koji navijamo otkad se pojavio u kinima, je zaradio 8.45 milijuna dolara. Tako i treba. Manji filmovi su za petama velikima, sviđa nam se ova promjena vjetrova. Tko nije gledao, neka ode u kino ostaviti dvadeseticu-dvije za ovaj film bez superjunaka i specijalnih efekata, obećajemo da ćete izaći sretni iz kina.

Na četvrtom mjestu je The Disaster Artist, biografski film o najgorem “filmašu” svih vremena (ne Ed Woodu, onom drugom) s James Francom u glavnoj ulozi.

.

Sa samo 840 lokacija film je zaradio 6.5 milijuna dolara. Rekli bismo da imamo sleeper hit u vreći. Ovo se ide gledati čim se pojavi kod nas u kinima iako nismo fanovi Jamesa Franca.

A idući tjedan? A što da ti kažemo – Star Wars: The Last Jedi, a čini se da će postati tek četvrti film u povijesti koji će otvoriti sa zaradom većom od 200 milijuna dolara. Tu je i Ferdinand, priča o biku koji zna voljeti – kao fina alternativa ateistima koji ne vjeruju u Ratove Zvijezda.

TAGOVIbox office film kino kino blagajne vikend kino report zarada

Komentiraj