Film i TV

koliko je tko uzeo parica i pobjegao?

Aside Banners

Vikend kino report: Crazy Rich Asians opet prvi, dokaz da filmovi s manjinama mogu uspjeti

Piše , Objavljeno

Ovaj vikend se pokazao uspješnim za Crazy Rich Asians, romantičnu komediju/dramu baziranu na istoimenom književnom predlošku. Jako je važno spomenuti kako je ovo prvi hollywoodski film s pretežito azijatskom glumačkom postavom smješten u moderno vrijeme još od 1993. godine. Treba navijati za underdoga uvijek, a ovaj underdog je postao glavni igrač u kinima.

Pogledaj trailer, daj mu šansu:

.

Ovog vikenda je film zaradio 25 milijuna dolara što je vrhunski rezultat s obzirom da je zarada u odnosu na prošli vikend pala za svega 5.7 posto. U samo 12 dana prikazivanja, Crazy Rich Asians su zaradili 76 milijuna dolara. Predviđanja govore kako bi se kazaljka mogla zaustaviti na 150+ milijuna dolara kada film završi s prikazivanjem.

Na drugom mjestu je završio The Meg – film o ogromnom morskom psu. Kad kažemo ogromnom – mislimo je*eno ogromnom.

.

Toliko ogromnom da su angažirali Jasona Stathama da ga riješi. Film je zaradio 13 milijuna dolara što ukupnu cifru dovodi do 105.3 milijuna dolara, a već sada znate što to znači…

još malo

Bit će i nastavak – sasvim sigurno.

Na međunarodnom tržištu je film zaradio 303.3 milijuna dolara. Ako to ne viče “NA STA VAK NA STA VAK”, onda ne znamo što može natjerati producente da zarone još jednom.

Na trećem mjestu se nalazi The Happytime Murders s pomalo tužnih 10 milijuna dolara. Melissa McCarthy i plišana lutka (a la Muppet) u glavnim ulogama nisu bili dovoljan mamac, a publika koja je i pogledala film baš i nije bila dovoljno oduševljena.

.

Na četvrtom mjestu se nalazi Mission: Impossible – Fallout pa tako ovaj film i s dvotočkom i povlakom se dokopao ukupnog rezultata od skoro 194 milijuna dolara. Ovog vikenda se u taj uspjeh utkalo 8 milijuna. Još samo malo nedostaje da ovaj nastavak preskoči najuspješniji film u franšizi. Naravno – to je MI2. Navijamo da se to ne dogodi. Jedan je MI2.

mission impossible fallout

Na petom mjestu se nalazi Disneyev Christopher Robin s novih 6.3 milijuna. Ewan McGregorove pustolovine s plišanim prijateljima iz djetinjstva predvođenima Winnie The Poohom su ukupno nagrebale 77.6 milijuna dolara na domaćem tržištu. Stvarno šteta, tople dječje priče teško nailaze na odaziv publike ako nisu Pixarova 3D čudesa ili CGI čuda u obliku Ninja Kornjača i drugih “divljaka” koje također volimo gledati, ali smatramo da su pozitivne priče kao Christopher Robin bolji sadržaj za dječicu. Pa ti vidi ako si mama i tata!

christopher robin winnie the pooh disney

TAGOVIbox office film filmska zarada kino kino blagajne vikend kino report

Komentiraj