Film i TV

Deadpool ukrljao svima!

Banner 300

Vikend kino-report: ´Deadpool‘ obara rekorde gledanosti, ´Zoolander 2´ totalno podbacio

Piše , Objavljeno

Očekivali smo kako će Deadpool biti hit, ali da će imati ovakvo otvaranje, oboriti hrpu rekorda i pokupiti same hvalospjeve… e tome se nismo nadali!

deadpool

Dogodilo se ono što smo svi priželjkivali, ali malo tko se usudio uistinu vjerovati: Deadpool nije hit, Deadpool je hitčina! I to jedna od onih koje će svakako promijeniti svijet i na čijim će se temeljima graditi mnogi blockbusteri (pogotovo superjunački) u narednih 10-ak godina. S otvaranjem od fantastičnih 135,1 milijun dolara, ovaj je spektakl o neobičnom superjunaku u crveno-crnom kostimu koji nema dlake na jeziku i obožava ubijati negativce odmah u prvom vikendu srušio nekoliko bitnih rekorda, uključujući i onaj za najbolje otvaranje i najbolju ukupnu zaradu (a tek mu je prvi vikend!) nekog filma namijenjenog samo starijima od 18 godina, te je ujedno ostvario i najbolje otvaranje za neki film iz 20th Century Fox tvornice (koji imaju franšize poput X-Mena i prvih šest Star Wars naslova). Bijeliti će se nosovi producenata, bijeliti!

Priča o Deadpoolu je manje-više dobro poznata: ovaj se film pokušava realizirati već 11 godina, ali Marvel jednostavno nije želio riskirati s relativno nepoznatim likom. No tu je priču i dalje gurao prvenstveno Ryan Reynolds (koji i glumi naslovnu ulogu), a kada je napokon dato zeleno svjetlo i bijednih 58 milijuna dolara budžeta, stvorena je magija koja je oduševila i kritiku i gledatelje. U svemu tome nikako ne treba zaboraviti neponovljivu marketinšku kampanju koja je pumpala potencijalne gledatelje bez da je bila naporna i dosadna, a dokazi o njenon uspješnosti su vidljivi. Već se krenulo i s radom na nastavku, a za očekivati je kako će Deadpool nagnati velike filmske studije da riskiraju i s ovakvim, politički nekorektnim i brutalno krvavim projektima „za odrasle“.

Kung Fu Panda 3 - što je bolje od jedne pande? Hrpa pandi!

Kung Fu Panda 3 – što je bolje od jedne pande? Hrpa pandi!

Na drugo je mjesto skliznuo animirani Kung Fu Panda 3 koji je u trećem vikendu prikazivanja uprihodio solidnih 19,6 milijuna dolara, dok je trećim mjestom pomalo začuđujuće otvorila komedija How to Be Single i to s impresivnih 18,7 milijuna dolara. Film koji cilja prvenstveno na žensku publiku i namjenski je zakazan za otvaranje oko Valentinova upravo je na račun toga zaradio veliku većinu love, ali ne treba zanemariti niti činjenicu da ga i publika i kritika smatraju sasvim solidnim ostvarenjem. Dakota Johnson, Rebel Wilson i Leslie Mann su tako odradile iznimno dobar posao te još jednom dokazale kako ima itekako mnogo mjesta za žene u komediji. Hmh, možda ovaj remake Ghostbustersa ipak neće biti totalni promašaj?

Zoolander 2 - vrijeme je za Blue Steel!

Zoolander 2 – vrijeme je za Blue Steel!

Svojim otvaranjem na četvrtoj poziciji i zaradom od svega 15,6 milijuna dolara nikako ne može biti zadovoljan Zoolander 2, nastavak kultne komedije iz 2001. godine koja je bila i ostala jedno od najboljih ostvarenja svoje vrste. Izgleda kako Ben Stiller kao redatelj, scenarist i glavni glumac nije uspio ponoviti onaj šarm i unikatnost originala, te su on i hrpa slavnih lica koja je uspio ugurati u film razočarali kako fanove, tako i one koji nisu niti bili upoznati s dogodovštinama najvećeg muškog modela kojeg je svijet ikada vidio. Zoolander 2 je popljuvala i kritika i većina gledatelja, a izgleda kako će na kraju biti i poprilično veliki financijski flop, tako da ovo pišemo kao još jedan minus za Stillera. No tko zna… sličnu je sudbinu imao i prvi Zoolander, pa se 15 godina nakon toga smatra klasikom. Možda ovim filmovima jednostavno treba vremena da sazriju!

Prvu petorku zatvara The Revenant s novih 6,9 milijuna dolara, a od ostalih zanimljivosti valja napomenuti kako Hail, Caesar! Ipak nije uspio uloviti neki veći zamah te je već u drugom tjednu prikazivanja pao na šesto mjesto sa 6,6 milijuna dolara zarade. Braća Coen i njihovi filmovi nikada nisu bili neki preveliki mamac za širu publiku, ali ovaj film ipak zaslužuje mnogo više, ako ništa drugo, onda barem zbog imena koja stoje iza, ali i ispred kamere. Braćo, više sreće drugi put!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

1. Deadpool – 135,1 milijun dolara
2. Kung Fu Panda 3 – 19,6 milijuna dolara (93,91 milijun dolara ukupno)
3. How to Be Single – 18,7 milijuna dolara
4. Zoolander 2 – 15,6 milijuna dolara
5. The Revenant – 6,9 milijuna dolara (159,2 milijuna dolara ukupno)
6. Hail, Caesar! – 6,6 milijuna dolara (21,3 milijuna dolara ukupno)
7. Star Wars: The Force Awakens – 6,2 milijuna dolara (914,8 milijuna dolara ukupno)
8. The Choice – 5,2 milijuna dolara (13,3 milijuna dolara ukupno)
9. Ride Along 2 – 4,1 milijun dolara (82,7 milijuna dolara ukupno)
10. The Boy – 2,9 milijun dolara (30,8 milijuna dolara ukupno)

Idući nas vikend očekuju tri nove premijere, a najviše se očekuje od sportske biografije Race, koja priča priču o jednom od najvećih atletičara svih vremena, JessejuOwensu. Njega glumi mladi Stephan James, a od jačih imena u sporednim ulogama valja izdvojiti Jasona Sudeikisa i Williama Hurta. Neće ovo biti nekakva hitčina, ali neka lova bi se mogla zaraditi.

race

Dosta medijskog prostora zadnjih tjedana dobiva i horor The Witch, koji nas vraća u mračne godine 17. stoljeća i doba u kojima su vještice i crna magija bili jedna od najvećih prijetnji neukom puku. Prve kritike ovog filma su fenomenalne, a ako ne izostane i uspjeh kod publike, moglo bi doći do oživljavanja cijelog tog pomalo zaboravljenog podžanra horor filma.

Naposljetku je tu i zanimljiva akcijska drama Risen, koja se bavi rimskim „istražiteljem“ Claviusom koji dobiva zadatak otkriti što se dogodilo s Isusovim tijelom nakon njegove smrti. Ovaj film je poprilično velika nepoznanica i teško je davati ikakva predviđanja, ali da je pobudio naš interes… jest!

TAGOVIdeadpool kung fu panda the revenant vikend kino report

Komentiraj