Film i TV

sequels svuda!

Aside Banners

Vikend kino report: Dominacija nastavaka – Denzel Washington najveća akcijska zvijezda

Piše , Objavljeno

Ni ne oslanjamo se previše na maštu Holywooda – sve su ekranizacije, franšize, nastavci ili rebootovi. Nije ni čudno što su “novi filmovi” na vrhu američkog box officea nastavci hitova nekih prošlih vremena.

Ovog vikenda se na prvom mjestu pronašla još jedna uspješna suradnja između Denzela Washingtona i redatelja Antoinea Fuque u obliku Equalizer dvojke. Otvaranje od 35.8 milijuna dolara je dobar rezultat, a nadmašio je i otvaranje prvog dijela. Ovim vijestima smo razmislili malo o akcijskom nasljeđu Denzela Washingtona i shvatili smo kako ga premalo cijenimo kao akcijsku zvijezdu – jer Denzel je imao neke uistinu odlične akcijske filmove, a kud ćeš bolji kombo od akcijske zvijezde koja uistinu zna i glumiti?

.

Na drugom mjestu ovog vikenda se našao nastavak mjuzikla Mamma Mia – “duhovito” nazvan “Mamma Mia! Here We Go Again” s 34.38 milijuna dolara. Da je bilo još milijunčić i nešto više, pao bi i Equalizer! Film je nadmašio prethodnika za punih sedam milijuna, što znači da je prvi dio pozitivno ostao u kolektivnom sjećanju. Čestitke na odličnim rezultatima – mi bismo i dalje radije išli gledati Denzela kako izjednačava.

.

Na treće mjesto je pao nastavak Hotela Transylvania (nastavci…nastavci svuda!) s vikend zaradom od 23.3 milijuna. Na domaćem tržištu je zarada zasad 91 milijun dolara, Sony može biti zadovoljan ovim low-key zgrtanjem keša. Vampiri, vukodlaci, Frankenstein i ostala družina se svidjela kako djeci, tako i odraslima – možemo očekivati i četvrti dio. We’re not even mad!

Ant-Man and the Wasp su dozujali do četvrtog mjesta i domaća zarada će im uz još koju projekciju biti na 165 milijuna dolara. Tko još nije pogledao – vrijeme je, možda ćete dobiti još malo benzina na svoju vatru teorija zavjere vezanih za Avengerse i Inifinity War.

ant-man paul rudd

Na petom mjestu se drže Incrediblesi 2 – novih 11.5 milijuna dolara za najveći animirani film svih vremena. Što reći? Ma ništa. Neka ih.

incredibles 2

Ovo je drugi put u povijesti da su samo nastavci u top 5 filmova na box officeu. Nije da nam smeta, ali deder Holywoode, daj malo mašte.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino nastavci novac vikend kino report

Komentiraj