Film i TV

venom ubija

Banner 300

Vikend kino report: Drugi vikend zaredom – Venom i Tom Hardy na vrhu

Piše , Objavljeno

Kada u kina stiže film o Neilu Armstrongu i njegovom putu do Apollo 11 lunarnog modula, a glumi ga Ryan Gosling, uistinu očekuješ da će taj film zasjesti na prvo mjesto box officea. To nije bio slučaj, gledatelji vole svemirske priče – ali one o simbiotima iz mračnih svemirskih prostranstava koji se ujedinjuju s Tomom Hardyjem te jedu glave svojih neprijatelja.

Tako je Venom proveo i drugi vikend zaredom na samom vrhu američkih kino-blagajni.

Zarada mu bijaše 35.7 milijuna dolara što ukupnu zaradu dovodi do 143 milijuna dolara u svega deset dana prikazivanja. Film se dobro drži, a brojke se uspoređuju s Loganom – ozbiljnom pričom o starom Wolverineu, tematikom sličan, ali tonom potpuno drukčiji film od opakog simbiota iz svemira. Na globalnom tržištu novih 69.7 milijuna dolara. Prognoze su bile crne, ali uvjereni smo da ćemo zbog Venomova uspjeha dobiti još barem dva ili tri Spider-Manova neprijatelja u ovom novom filmskom univerzumu. Ima potencijala. Još kada film otvori u Kini, to će biti posebna priča.

Na drugom mjestu je A Star is Born, glazbena drama s Bradley Cooperom i Lady Gagom u glavnim ulogama. Glazbena zvijezda na zalasku pomaže mladoj dami da osvoji glazbene ljestvice, ali i svoje snove. Klasična američka priča kojoj već sada tepaju kako bi mogla biti ozbiljan kandidat za sve one ozbiljne Oscare. Ovog vikenda je film zaradio 20.2 milijuna dolara, a i na ostalim kontinentima stoji poprilično dobro.

Na trećem mjestu tek dolazimo do First Mana, filma o Neilu Armstrongu. Zarada na ulaznicama? 16.5 milijuna dolara. Studio je i očekivao ovakvu svotu novca, ali smo se svi nadali da će film proći puno bolje jer povijest i svemir su nas oduvijek fascinirali, želimo više filmova takve tematike pa je potrebno da na tržištu prođe dobro onih par filmova koji se snime. Kritičari su zadovoljni filmom, publika također, molimo se da nadolazećeg vikenda ovaj film ne doživi drastičan pad.

.

Jack Black opet glumi R.L. Stinea, autora horor-romana za djecu i tinejdžere, a film Goosebumps 2 je zaradio pristojnih 16.2 milijuna dolara. Jack Blacka se nije baš guralo u promociju ovog filma zbog slične uloge kakvu je dobio u filmu The House with a Clock in Its Walls, da je to odigrano malo drukčije sigurni smo da bi film još bolje prošao na blagajnama. Nema Jack Black zvjezdanu privlačnost kao nekad, ali roditelji s djecom se dobro sjećaju njegovih nešto mlađih dana pa bi vjerojatno i iskoristili njegov poziv – da je taj poziv došao.

.

Na petom mjestu je Warner Brosov animirani Smallfoot koji je ubrao dodatnih 9.3 milijuna dolara. Fino fino fino, Warner Bros možda ima novu franšizu.

Idući tjedan – Halloween!

TAGOVIbox office kino venom vikend kino report

Komentiraj