Film i TV

Aside Banners

Vikend kino report: Eternalsi očekivano na vrhu, ali jedan film nas je ozbiljno zaintrigirao

Piše , Objavljeno

Proteklog vikenda na sjevernoameričkom box officeu nije bilo velikih iznenađenja.

Eternalsi su u drugom vikendu prikazivanja ostali na samom vrhu uz novih 27.5 milijuna dolara. Iako kritika nije jednoglasno prigrlila film, MCU je kroz godine skupio dovoljno kredita kod publike što im se vraća posjetima kinima i dolarima. Film je ipak zaronio 61.4 posto u odnosu na premijerni vikend – što se također moglo očekivati sudeći prema trendovima viđenim sa Black Widow i Shang-Chijem. Ako te zanima što mi (mi nekritičari) mislimo o filmu, pročitaj OVDJE.

Na drugom mjestu se našao Clifford the Big Red Dog, Paramountov igrani film koji je uprizorio likove iz dječjih slikovnica na velikom ekranu.

Film je premijerno prikazan u srijedu što mu je pomoglo da zaradi 22 milijuna dolara do nedjelje, ali ako se za obzir uzme standardizirani vikend – ta zarada iznosi 16.4 milijuna dolara. Film bi vjerojatno zaradio i više da i Paramount nije donio odluku prikazati u hibridnom obliku premijere – uz kina, film se mogao pogledati na Paramount+ streaming servisu. Prokleti “plusevi” koji donose minuse filmovima u kinima!

Na trećem mjestu se smjestio Dune s novih 5.5 milijuna dolara, istovremeno ga se može gledati i na HBO Maxu pa i Dune pati od sličnih muka kao i Clifford the Big Red Dog. Čudno ih je staviti u istu rečenicu, ali situacija zahtijeva. Dune je dosad zaradio 93.1 milijun na američkim blagajnama i finih 258.1 milijun na međunarodnom tržištu. Sad nam više te brojke nisu pretjerano važne jer znamo da je Villeneuve dobio zeleno svjetlo za “part 2”!

Daniel Craig je na četvrtom mjestu sa svojom zadnjom predstavom u odijelu Jamesa Bonda. Ovog vikenda je No Time To Die zaradio 4.6 milijuna dolara, a ukupna zarada filma iznosi 708.7 milijuna dolara – od tog većina dolazi s neameričkog tla. Svijetu nije dosta Bonda, mi ga još nismo pogledali.

Na petom mjestu je Venom: Let There Be Carnage sa zaradom od 4 milijuna, a globalna zarada dosad iznosi 441.5 milijuna dolara. Sony ima još jedan hit, nada se ponoviti slično s Morbiusom, još jednim Spider-Manovim neprijateljem kojeg će glumiti Jared Leto. Morbius stiže u siječnju!

Film koji nas je zaintrigirao je Belfast, crno-bijeli film Kennetha Branagha temeljen na njegovom djetinjstvu je zaradio čak 1.8 milijuna dolara u svega 580 kino-dvorana. Kako biste se mogli orijentirati – Eternalsi su prikazani na 4090 lokacija proteklog vikenda.

Belfast je postizao dobre rezultate na filmskim festivalima ove godine i veselimo mu se. Priča se i o potencijalnom Oscaru, a u filmu se pojavljuju i Jamie Dornan i Judi Dench. Nadamo se da ćemo ga moći i u Hrvatskoj pogledati na velikom ekranu.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino marvel mcu vikend kino report