Film i TV

50 nijansi smeća

Aside Banners

Vikend kino report: Fifty Shades Freed rasturio, nadamo se da neće nastaviti sa snimanjem ovih filmova

Piše , Objavljeno

Protekli vikend rasturio na kino-blagajnama u Americi, a na vrh je isplivao Fifty Shades Freed – još jedan u nizu filmova za seksualno frustrirane kućanice (i kućane – da ispoštujemo političku korektnost) niskih kriterija.

Film je zaradio 38.8 milijuna dolara, što je u skladu i s očekivanjima. Universal zadovoljno trlja ruke jer je Fifty Shades franšiza zaradila preko milijardu dolara globalno. Književnih predložaka je nestalo, ali svejedno nekako strahujemo da bi se ova franšiza mogla nastaviti. Nedostatak književnih predložaka nije spriječio ni Game of Thrones pa sumnjamo da bi trebao zakočiti i ova filmska remek-djela.

.

Ako nastave, bar da se Jamie Dornan izvuče iz franšize – jer je pristojan glumac (The Fall s Gillian Anderson i njim pogledajte) i ne treba mu ovo u životu.

Ne želimo ni provjeriti kakvu ocjenu film ima na IMDB-u. (4.2 – slučajno vidjeli kad smo tražili trailer)

Na drugom mjestu je Peter Rabbit sa zarađenih 25 milijuna dolara, a ovaj animirani hit neće imati konkurenciju sve do kraja ožujka. Sony bi mogao značajno podebljati svoje džepove dok Sherlock Gnomes stigne krajem ožujka.

.

Na trećem mjestu se nalazi The 15:17 to Paris. Clint Eastwoodov novi film je zaradio 12.6 milijuna dolara. Publika nije bila preoduševljena, ako je suditi po B- ocjeni na Cinemascoreu. Na međunarodnom tržištu je film zaradio 5.3 milijuna dolara. Navodno Eastwoodov film o terorističkom napadu pati od klišeiziranih američkih patriotskih poruka, a RottenTomateos baš nije najsretniji s filmom – ocjena je nešto viša od 20 posto. To nije dobro. Nimalo. Ali bacite oko na trailer – možda se netko oduševi i da starom Klintu par dolara.

.

Na četvrtom mjestu je Jumanji: Welcome to the Jungle – koji je za razliku od prošlog vikenda pao samo 10 posto. I u osmom vikendu ga ljudi gledaju, nikako da ispadne iz top 5 filmova po zaradi. Ovog vikenda je zaradio 7.5 milijuna dolara. Domaća zarada mu je 365 milijuna, a ako uspiju nekako nagrebati 8 milijuna dolara u narednih nekoliko tjedana – postat će Sonyjev drugi najveći film po zaradi na američkom tržištu. Spider-Man 2 će otići u povijest i objesiti triko o zid.

jumanji

Na petom mjestu slična situacija – film u osmom tjednu emitiranja i nikako da ispadne iz top pet. Priča je to o The Greatest Showmanu čija je ukupna zarada 146.5 milijuna dolara, a ovog tjedna su dodali još 6.5 milijuna dolara. Fina priča o cirkuskim “nakazama” koje predvodi Hugh Jackman.

Znamo tko će idući put biti prvi – Black Panther dolazi u više od 3800 lokacija, očekujemo bijesnu zaradu – ako je suditi prema kritici i publici koja je imala čast već pogledati film. Mrzimo ih.

black panther

TAGOVIfilm kino zarada vikend kino report

Komentiraj