Film i TV

make it rain, let it go

Aside Banners

Vikend kino report: Frozen zahvalan na prvom mjestu, a triler Knives Out iznenadio uspjehom

Piše , Objavljeno

Ovaj vikend je u Americi bio Thanksgiving vikend, što će reći da su ljudi više hrlili u kino jer kome se da sjediti s rodbinom oko stola punih 3, 4 ili 5 dana. Razumijemo u potpunosti, tako i mi za Božić kad posjetimo familiju.

Frozen II je i dalje na prvom mjestu sa zaradom od 85.2 milijuna dolara za trodnevni i 123.7 milijuna za petodnevni vikend. Ovo je i najveća zarada za vikend nakačen na Dan zahvalnosti, Disney je sretan, kupovat će se pokloni na sve strane kao da su bogata tetka iz Njemačke.

frozen II

Nakon samo 12 dana u cirkulaciji, film je zaradio globalnih 738.6 milijuna dolara. Kakve parice lude, možeš li zamisliti tu hrpu?

Na drugom mjestu napokon Lionsgate studio s uspješnim filmom koji nije iz “… Has Fallen” franšize. Rian Johnsonov whodunnit Knives Out (iliti žanra “tko je počinio ubojstvo?”) triler je nadmašio očekivanja i za petodnevni vikend je pobrao 41.7 milijuna dolara, mi smo se također nakačili i pogledali ga odmah, napisat ćemo i pokoju riječ u novom članku kad nam se slegnu dojmovi i skužimo kako ne spojlati film, ali svakako idite pogledati. Atraktivna glumačka postava, vrhunski posao redatelja, scenarista i svih uključenih nam je pružio jedno od ugodnijih kino iskustava godine, a da nismo jedini potvrđuje i zarada na box officeu.

Na međunarodnom tržištu je Knives Out zaradio još 28.3 milijuna dolara, Rianu Johnsonu se isplatilo poigrati s ovim žanrom.

Treće mjesto okupira Ford v Ferrari koji i dalje maršira punom brzinom. Pao je samo 17 posto od prošlog vikenda, što su nevjerojatne brojke. Staying power is strong with this one. 13.2 milijuna dolara za trodnevni vikend i 19 milijuna za petodnevni.

ford v ferrari

A Beautiful Day in the Neighborhood je pao na četvrto mjesto, ali razlika u prihodu je samo 11 posto u odnosu na prošli vikend. 11.8 milijuna za trodnevni vikend, Tom Hanks i dalje radi tople ljudske priče koje nisu blockbusteri, ali i dalje uspijevaju namamiti ljude u kino.

Top pet ćemo zaključiti s Queen & Slim, priču o dejtu koji pođe po krivu. Ako mislite da je u pitanju komedija, malo ste se prevarili. U pitanju je romantična drama koju je napisala Lena Waithe. Film je zaradio 11.7 milijuna za tri dana vikenda i iznenadio analitičare koji uglavnom uspješno projiciraju uspjeh filma.

Moderni Bonnie & Clyde, dvoje Afroamerikanaca zaustavlja policija i ne prođe kako bi trebalo. Nadamo se da će kino distributeri pokupiti ovaj film jer sve oko ovog filma nam se sviđa. Za glazbu je zadužen Devonte Hynes (Blood Orange), a to nam je ogroman plus. E… Nedostaje nam Kino Europa, oni bi imali ovaj film u ponudi.

Idući tjedan… od nekih “većih” izdanja stiže Playmobil – film inspiriran Playmobil igračkama. To su vam one ružnije Lego igračke. Znači – loš Lego movie. Očekujemo fail. Nitko ozbiljan ne izbacuje film početkom prosinca, svi ozbiljniji se čuvaju za drugu polovicu.

TAGOVIdisney film frozen knives out vikend kino report zarada