Film i TV

roar

Banner 300

Vikend kino report: Godzilla je kralj čudovišta, ali i kralj box officea

Piše , Objavljeno

Ovog tjedna su izašla tri potencijalna kandidata za prvo mjesto na box officeu. Jedan s ogromnim budžetom i čudovištima, drugi s životnom pričom Eltona Johna, a treći horor s Oscarovkom Octaviom Spencer u glavnoj ulozi. Samo jedan može vladati svima.

Naravno da je to onaj s najvećom štetom u filmu od podivljalih čudovišta.

Godzilla: King Of the Monsters nije ispunio očekivanja studija koja su bila oko 55 milijuna dolara, ali je 49 milijuna bilo sasvim dovoljno za prvo mjesto na američkim kino blagajnama. Reboot Godzille iz 2014. godine je u prvom vikendu zaradio ogromnih 93.2 milijuna dolara – tako da se ovaj ne može mjeriti s rebootom, ali je lako moguće da razlog upravo leži u rebootu koji nije bio posebno dobar film iako je imao Bryana Cranstona u friškoj post-Breaking Bad fazi u glumačkoj postavi. Millie Bobby Brown je ipak još uvijek “ona klinka iz Stranger Thingsa”, nema taj star-power, ali ne sumnjamo da će ga uskoro imati.

.

Na međunarodnom tržištu Godzilla je zaradila oko 130 milijuna dolara, studio neće umrijeti od gladi.

Na drugom mjestu se nalazi Aladdin koji nije previše potonuo. 42.3 milijuna dolara je u džepu, a ukupna globalna zarada je nešto manje od 445 milijuna dolara. DJ Khaled i Will Smith koji repaju neke glazbene brojke ipak nisu uspjeli potpuno potopiti ovo Disney čudo.

aladdin

Rocketman je biografski film o Eltonu Johnu s Taronom Egertonom u glavnoj ulozi, film je nadmašio očekivanja i zaradio je 25 milijuna dolara. Kritičari i publika su navodno oduševljeni, ali mi smo čuli nekoliko mišljenja bliskih prijatelja koji su već imali priliku pogledati film i stvorili smo mišljenje da je film pristojan i okej – što nam inače nije dovoljno za kupnju kinoulaznica, ali ipak je ovo priča o liku iza jedne od omiljenih nam stvari (Still Standing), a i nekadašnjem vlasniku Watford nogometnog kluba (sumnjamo da se to igdje spominje u filmu) pa ćemo mu ipak dati šansu.

.

Na četvrtom mjestu je Ma. Horor Universala i Blumhouse productionsa koji je opet skromni budžet od 5 milijuna dolara pretvorio u zaradu od 18.2 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja.

.

Na petom mjestu je John Wick: Chapter 3 s novih 11.1 milijun dolara. Globalna zarada – 221 milijun, četvorka stiže za četiri godine. Keanu je opet zvijezda, parice su opet tu.

john wick 3

TAGOVIfilm filmska zarada Godzilla kino vikend kino report

Komentiraj