Film i TV

grinch u zelenilu do krova

Aside Banners

Vikend kino report: Grinch zadovoljno trlja dlakave ruke, a Venom otvorio u Kini sa 111 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Ova godina je prepuna hitova, imamo osjećaj kao da je opet 1994. godine i da Crvena Jabuka i Novi Fosili štancaju uspješnice – samo što ovogodišnje hitove želimo konzumirati. Dr. Seuss’ The Grinch je novi u nizu hitova, a ovaj put nema Jim Carreya u gumenom i čupavom zelenom odijelu već je sve podređeno Illuminationovoj odličnoj animaciji. Svima poznata priča, još od animiranog 2D hita koji nam je pružio Chuck Jones – sada je pretočena u računalnu animaciju i izbija novac ljudima iz džepa. I tako je Grinch postao dio božićnog folklora koji toliko prezire.

Zarada ovog vikenda bijaše 66 milijuna dolara, a u idućim tjednima vidimo još novca za ovaj naslov jer je Božić sve bliže, a klinci i roditelji vole priče i pjesme američkog junaka Dr. Seussa.

Na drugo mjesto je pao Bohemian Rhapsody sa zaradom od 30.9 milijuna dolara i u deset dana film je već zaradio preko 100 milijuna dolara, a nakon produkcije ispunjene problemima – svaki dodatni dolar će producente učiniti sretnijim bićima.

Screenshot_18

Overlord, zombiji i nacisti, sve znaš već, je na trećem mjestu s 10.1 milijunom dolara, a J.J. Abrams je producirao ovo čudo i nekako se očekivalo par milijuna više. Na međunarodnom tržištu je film zaradio 9.2 milijuna dolara pa će Bad Robot produkcijska kuća nekako i preživiti.

Na četvrtom mjestu je Disneyev The Nutcracker and the Four Realms s 9.56 milijuna dolara. Očekivalo se više od ovog bajkovitog uprizorenja, ali film je vjerojatno zapeo u raskoraku – nešto starija publika upoznata s Orašarom ovo ne doživljava dovoljno ozbiljnim, a mlađa publika ne zna tko je Orašar i nisu se nakačili. Ne pomaže ni to što publika koja je i pogledala film nije baš oduševljena.

Na petom mjestu je The Girl in the Spider’s Web s tužnih 8 milijuna dolara, a očekivalo se nešto ipak malo veće za ekranizaciju drugog dijela iz Stieg Larssonove Millenium serije knjiga. Čak ni sve popularnija Claire Foy u glavnoj ulozi nije pomogla filmu prebaciti inače bezveznzu, a u ovom slučaju čarobnu brojku od 10 milijuna dolara.

.

U ovim pregledima je naglasak uglavnom na američko tržište, ali svakako moramo istaknuti nevjerojatan uspjeh Venoma na kineskom tržištu. Naime, film je otvorio s 111 milijuna dolara, a ovo je ujedno i druga najveća premijera za superjunački film u Kini. Kinezi vole čudovišta i superjunake pa ne čudi što se posebno za njih rade promotivne kampanje znatno drukčije nego one za zapadno tržište.

venom tom hardy

Venom je tako od potencijanog flopa i šake jada za ismijavanje postao princeza ove godine zbog koje će Sony itekako nastaviti sa svojim planom stvaranja filmskog svemira od Spider-manovih negativaca.

Idući vikend bi moglo biti krvavo – dolazi nastavak Fantastičnih zvijeri uz dodatak imenu “The Crimes of Grindelwald”, već vidimo kako će se potući s Grinchom za naslov.

.

TAGOVIbox office film film i tv filmska zarada kino kino blagajne vikend kino report zarada

Komentiraj