Film i TV

Aside Banners

Vikend kino report: Halloween i čudovišni Michael Myers uzeli sve pare svijeta

Piše , Objavljeno

Nevjerojatan vikend za fanove horora, novi Halloween je došao, vidio i osvojio 77.5 milijuna dolara i tako se približio rekordu mjeseca listopada – koji je postavio Venom nešto ranije ovog mjeseca sa svojim otvaranjem od 78.5 milijuna.

.

Na ovu Universal/Blumhouse produkciju je potrošeno svega 10 milijuna dolara, a višestruki povrat novca pokazuje vječni interes za ovu franšizu u kojoj se opet pojavila Jamie Lee Curtis kako bi ponovila svoju ulogu. Kritičari su prigrlili film, publika također, a čini nam se kako će film nastaviti s rasturanjem s obzirom na činjenicu da je poganski blagdan Noći vještica iza ugla.

Na drugom mjestu se nalazi A Star is Born s Bradley Cooperom i Lady Gagom s novih 19.3 milijuna dolara na američkom tržištu. Film ne silazi s drugog mjesta i možda uđe u legendu kao film s najvećom zaradom koji nikad nije bio na vrhu box officea.

.

Venom se stropoštao na treće mjesto s novih 18.1 milijun dolara, a ukupna domaća zarada iznosi finih 170 milijuna dolara. Svemir sagrađen oko Spider-Manovih neprijatelja se ipak događa, možda jednom bude toliko uspješan da u njemu vidimo i Spideya.

venom tom hardy

Na četvrtom mjestu se nalazi Goosebumps 2 koji je zaradio 9.7 milijuna dolara s minornom ulogom Jack Blacka u promociji filma.

Na petom mjestu se nalazi First Man, priča o Neilu Armstrongu kojeg tumači Ryan Gosling. Amerikanci očito više ne drže do istinitih američkih priča i ikoničkih događaja u svojoj povijesti. Barem se to ne reflektira na zaradi tih filmova, ali ovakvi filmovi nam trebaju. Dajte nam što više svemira, možemo to hendlati. Platit ćemo karte. Znamo da naših tridesetak kuna ne doprinosi previše financijskom cilju hollywoodskih studija, ali želimo i mi gledati nešto što nisu samo superjunaci. Hvala.

.

Idući tjedan u kina dolazi akcijski triler smješten u podmornici nazvan Hunter Killer.

.

Iskreno – prema imenu ne obećava baš, za glumačku postavu ne znamo. Gerald Butler i Gary Oldman. Evo ne znamo stvarno.

U kina će stići i Johnny English Strikes Again, Rowan Atkinson u svojoj posljednjoj fiktivnoj ličnosti – nama najmanje dragoj. Sretno mu bilo.

TAGOVIbox office film filmska zarada halloween horor kino kino blagajne venom vikend kino report

Komentiraj