Film i TV

filmovi i pare

Aside Banners

Vikend kino report: Halloween opet prvi, listopad rekordan

Piše , Objavljeno

A gle… Prva četiri filma na listi su potpuno preslikana od prošlog tjedna, ako imaš dobro pamćenje, ovu listu ne moraš ni gledati.

Na prvom mjestu se opet našao Halloween koji je osim američkog tržišta hitčina i na međunarodnom tržištu. Amerikanci su iz gaća istrestli 32 milijuna dolara proteklog vikenda kako bi gledali Michaela Myersa kako još jednom kasapi, a film je uprihodio dodatnih 25.6 milijuna dolara na međunarodnom tržištu. Produkcijski troškovi? 10 milijuna dolara kažu. Još jedan dokaz da se isplati raditi horore.

Na drugom mjestu svoj put nastavlja A Star Is Born i vjerojatno će postati najveći film svih vremena koji nikad nije bio na prvom mjestu box office – ako ovako nastavi. Novih 14.1 milijun dolara će sjesti na nečiji račun, a domaća zarada je već na 149 milijuna dolara. Ovu priču o pjevačkom uspjehu ćemo vjerojatno morati pogledati jer ga svi gledaju – a nije u pitanju blockbuster da se vade na tehničke aspekte pa je moguće da je stvarno dobar film. Već se tepa i o velikim šansama za osvajanje zlatnog kipića.

.

Venom je opet na trećem mjestu s novih 10.8 milijuna dolara. Kada su traileri za ovu beštiju udarili internete, mislili smo da će ovaj film zapeti već na prvoj stepenici i biti promašaj godine, ali dogodila se čista suprotnost – evo ga na 187.3 milijuna na američkom tržištu.

tom hardy venom

Na četvrtom mjestu je Goosebumps 2: Haunted Halloween. Čitali smo romane R.L.Stinea kao klinci, drago nam je da njegova djela plaše i neke nove generacije, makar i u novom mediju kao što je film. Novih 7.5 milijuna.

Hunter Killer je prvi novitet na ovoj listi, uspio se ugurati u prvih pet – iako tek na ovo peto mjesto s kojim inače završavamo odbrojavanje. Film je malo zaronio sa 6.6 milijuna, Gerald Butler i Gary Oldman u podmornici ipak nisu dovoljan mamac za publiku, a kako bismo nastavili s punovima vezanim za podmornice – dovoljno je reći kako je Rotten Tomatoes naveo kako je film “substandard”. Svega 36 posto, sumnjamo da će se održati na površini idućega tjedna.

.

TAGOVIa star is born box office film halloween noć vještica novac venom zarada filmova

Komentiraj