Film i TV

film film

Banner 300

Vikend kino report: Hobbs & Shaw i drugi vikend zaredom na vrhu, Lion King srušio rekord

Piše , Objavljeno

Gust vikend na vrhu, zovemo ga znaš kako…

Hobbs & Shaw je uletio i u drugi vikend prikazivanja snažno sa zaradom od 25.4 milijuna dolara. Nisu neki novci, ali treba uzeti u obzir da je već kraj ljeta i da polako počinje zatišje. Da su Ameri mi, opravdali bismo to s jednim “a Gospa je iza ugla”, ali jednostavno tako stvari funkcioniraju u američkim kinima. Kolovoz nije neki.

Statham i The Rock su na međunarodnom planu zaradili još 60.8 milijuna dolara što za ukupnu globalnu zaradu znači 332 milijuna dolara.

Na drugom mjestu se nalazi novitet – Scary Stories to Tell in the Dark, triler koji smiju gledati i klinci uz pratnju roditelja. Film je nadmašio očekivanja i zaradio je 20.8 milijuna dolara proteklog vikenda. Kritika i publika nisu oduševljeni, ali novitet je uspio privući guzice u sjedala pa, realno, koga briga za kritiku.

.

Lion King je na trećem mjestu s novih 20 milijuna dolara, film je zaradio 473 milijuna dolara ukupno na domaćem tržištu. Film je tako na globalnoj skali zaradio 1.334 milijarde dolara, preskočio je Ljepoticu i zvijer te je postao najunosniji od ovih Disneyevih “live-action” filmova.

lion kingg

Granice u današnjem svijetu medija su poprilično mutne, ali ako ovaj “live-action” Lion King gledate kao animirani film (što on zapravo i jest, iako teži realizmu i izgleda kao National Geographic dokumentarac na drogama) onda je ovaj film i najunosniji animirani film svih vremena. Preskočio je Frozen koji je dosad imao 1.275 milijardi. Bravo, Disney, hvala što vladaš našim životima i uzimaš nam pare skoro svaki tjedan.

Na četvrtom mjestu je Dora and the Lost City of Gold, baziran na dječjoj animiranoj seriji Dora the Explorer.

.

Nagledali smo se trailera i čini nam se kao zabavan film – spoj serijala National Treasure i Tomb Raidera, samo znatno zabavnije i opuštenije od oba. I mi ćemo ga pogledati kad stigne, ionako praktički živimo u kinu. Film je zaradio 17 milijuna tako da ako pogledate ljestvicu filmova (koju nećemo napisati jer nam se ne da) – prva četiri filma su zaradila iznad 15 milijuna dolara pa ovaj vikend možemo od milja nazvati Gusti. Inače jedan ili dva filma pokupe značajan udio publike, ovaj put se publika razlila po kino dvoranama.

Na petom mjestu je Tarantino – Once Upon a Time in Hollywood i dokaz kako publika nema attention span za dugačke filmove bez eksplozija s puno referenci za ljubitelje filma. Tarantino je zaradio dodatnih 11.6 milijuna dolara.

Idući tjedan nemamo gotovo ništa za najaviti osim možda Angry Birds 2. That’s still a thing? Nećemo gledati, hvala.

TAGOVIfilm filmska zarada kino vikend kino report