Film i TV

gdje idu pare?

Aside Banners

Vikend kino report: Hotel Transylvania 3 na vrhu, The Rockovom Skyscraperu nedostajalo nekoliko katova

Piše , Objavljeno

The Rockova karbonska kopija Bruce Willisova hita Umri Muški nije prošla najbolje, ali zato je Sonyjeva animirana franšiza opet uzela prvo mjesto.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation nastavlja tradiciju franšize – premijernih vikenda na prvom mjestu box officea, ove godine i ovim nastavkom su si osigurali 44.1 milijun dolara. Nemamo problema što Adam Sandler ima karijeru, samo neka ostane u animiranim ostvarenjima kao što je ova simpatična priča o čudovištima. Sva tri nastavka su debitirala u rasponu od 42-49 milijuna dolara što je odličan uspjeh za animirani film koji na sebi ne nosi Pixar ili Disney logo.

.

Na drugom mjestu se nalazi Ant-Man and the Wasp, film je pao značajnih 62 posto u odnosu na prethodni vikend, ali to je bilo i dalje dovoljno za 29.1 milijun dolara. Kad se sve oduzme i zbroji (zapravo, samo zbroji, ali tako ide fraza) – film je u 10 dana aradio 132.8 milijuna doara.

antman wasp

Dwayne The Rock Johnson je odlučio biti faca iza svakog mogućeg akcijskog filma koji ne uključuje superjunake pa je tako snimio i ovu imitaciju prvog Die Harda. Analitičari filmske kino industrije su predvidjeli barem 30+ milijuna, ali ništa od toga. Otvorio na trećem mjestu, Skyscraper je debitirao s 25.48 milijuna dolara što je svakako ispod očekivanja. Na međunarodnom tržištu je film prošao bolje s 40.4 milijuna dolara, sigurni smo da Johnsona sve ove cifre neće uopće pogoditi.

.

Na četvrto mjesto su pali Incrediblesi, drugi nastavak Pixarove priče o superjunačkoj obitelji je zaradio novih 16.2 milijuna dolara – što znači da je film dosad, samo u Americi, zaradio 535.8 milijuna. Kakvi novci, kakvo okretanje.

incredibles

Jurassic World: Fallen Kingdom je na petom mjestu, film je zaradio 15.5 milijuna dolara. Nismo ga dobili želju pogledati, u pozadini lubanje nam otkucava nekakva predrasuda da je ovaj film podbacio, ali ukupnih 1.134 milijardi dolara na globalnom tržištu nam govori potpuno drukčije. Bit će još dinosaura u našim životima. Ne znamo što da mislimo.

jurassic world

TAGOVIbox office film filmska zarada vikend kino report

Komentiraj