Film i TV

najbolji uspjeh u franšizi

Banner 300

Vikend kino report: How to Train Your Dragon 3 prekinuo loš početak godine

Piše , Objavljeno

Pobjednik vikenda definitivno je treći dio DreamWork Animationa How to Train Your Dragon: The Hidden World koji je napunio blagajne s impresivnih 55,5 milijuna dolara. S ovim iznosom daleko je probio rekord u godini koja za kino industriju nije najbolje startala.

S procijenjenih 55,5 milijuna dolara, ovaj Universalov naslov isporučio je ne samo  prvo mjesto na blagajni ovog vikenda, već i najveći debi godine do sada, nadmašivši ‘Glass’ za više od 15 milijuna dolara. How To Train Your Dragon najjači je debi i u vlastitoj franšizi, nadmašivši i dvojku iz 2014. koja je u prvom vikendu u blagajne pospremila 49,4 milijuna dolara. prvi dio ukupno je ostvario 217 milijuna dolara, a drugi 177. Ostaje vidjeti hoće li trojka prešišati jedinicu, a kako je krenula, nije nerealno očekivati da hoće.

Na drugom mjestu je Foxova adaptacija ‘Alita: Battle Angel’, koja je prošlog vikenda uspjela nadmašiti očekivanja, ali ovaj je vikend doživjela neuspjeh. Film je pao za dobrih -58% u svom drugom vikendu. U Americi je ostvario 60 milijuna dolara nakon 11 dana prikazivanja, dok je na međunarodnom planu film prošao nešto bolje, debitirajući u Kini s procijenjenih 62,2 milijuna dolara. U ovom trenutku Alita je zaradila više od 263 milijuna dolara u cijelome svijetu. Ajde makar su pokrili trškove produkcije.

The LEGO movie 2: The Second Part pao je za -52% što ga je spustilo s prošlotjednog drugog mjesta na treće, a što je bilo i za očekivati pojavom Dragona. U 17 dana u Americi Legići su zaradili 83,6 milijuna dolara, međunarodno nešto lošije 53 milijuna dolara, s tim da film tek treba izaći u Australiji.

Na četvrtom mjestu dolazimo do MGM-ove ekspanzije komične drame ‘Fighting with My Family’. Nakon otvaranja u četiri kina prošlog vikenda, film se proširio na 2711 lokacija ovog vikenda i zaradio 8 milijuna dolara.

S trećeg na peto mjesto pala je romantična komedija ‘Isn’t It Romantic’ s Rebel Wilson u glavnoj ulozi.

Sljedeći vikend izlazi Fokusov triler Greta s Chloe grace Moretz, a Tayler Perry se vraća sa svojom posljednjom Madeom.

TAGOVIFilmovi kino

Komentiraj