Film i TV

uf fail

Aside Banners

Vikend kino report: I Ljubimci i X-Meni podbacili žestoko

Piše , Objavljeno

Ako se vratimo samo godinu dana unazad – taj vikend je bio dobar vikend. Ako promotrimo brojke od proteklog vikenda, ovaj je jadniji u odnosu na prošlu godinu za čak 43%. Fejlić, reklo bi se.

Na vrhu box officea se našao The Secret Life of Pets 2 koji nije uspio ponoviti čak ni polovicu prihoda od prvog dijela. Film je zaradio 47.1 milijun dolara, a igrao je čak u 4561 kino-dvorani. To je najveći broj kino-dvorana ikad za neku premijeru nakon Avengers: Endgamea. Studio se nadao nagrebati barem pedesetak milijuna, ali želje im se nisu ostvarile.

.

Na drugom mjestu je Dark Phoenix, posljednji nastavak u sagi o X-Menima koje nije izvukla ni snažna glumačka postava kakve se ne bi posramio nijedan film. Oni su se također nadali da će ubrati pedesetak milijuna dolara, ali dok su Pets 2 uzeli par milijuna manje od 50 milijuna, X-Meni su zapeli s premijerom od 33 milijuna dolara.

.

Ovo je prvi film u X-Men franšizi koji je imao otvaranje manje od 50 milijuna dolara. Nakon ovakvih rezultata, sumnjamo da će film zaraditi više od 100 milijuna dolara ukupno na domaćem tržištu. Filmu zamjeraju lošu i zbunjujuću priču, prosječne efekte i to nam je dovoljno da nemamo onaj poriv da cijelu plaću potrošimo na kino ulaznice i kino “hranu” od koje se debljamo. U ovom trenutku, radije ćemo s tim novcima kupiti batat, kelj i maslinovo ulje. Zdravije je.

Na treće mjesto je pao Aladdin s 24.5 milijuna dolara, domaća zarada filma je već na 232 milijuna, a globalno je film ubrao nešto manje od 605 milijuna dolara.

aladdin

Godzilla je pala na četvrto, i to brutalno. U odnosu na prethodni vikend, uslijedio je pad od 67.5 posto, što je jako velik pad ako uzmemo u obzir da je Aladdin pao za 43 posto, a Rocketman o Eltonu Johnu za 46 posto. To su nekakvi očekivani padovi, ali Kralj čudovišta je zaronio ipak nešto teže.

godzilla

Na petom mjestu je već spomenuti Rocketman koji je u drugom vikendu prikazivanja zaradio 14 milijuna dolara.

Ovog vikenda iščekujemo Men in Black International s Chrisom Hemsworthom i Tessom Thompson, tu je i Shaft s tri generacije detektiva, a i novi film Jim Jarmuscha The Dead Don’t Die izlazi u nešto ograničenijem izdanju – bit će prikazan u samo 550 kina, ali s obzirom da je to Jarmusch, film bi mogao pristojno zaraditi.

.

Čekamo.

TAGOVIvikend kino report X-Men