Film i TV

parice za filmiće

Banner 300

Vikend kino report: iako je novi Tarantinov film vani – ipak nije završio na prvom mjestu

Piše , Objavljeno

Očekivale su se veće brojke ovog vikenda, ali će filmski studiji biti zadovoljni i sa sadašnjom situacijom.

Lion King je opet na samom vrhu, live action remake ne planira iz svojih kandža ispustiti prvo mjesto tako lako.

lion kingg

Simba i društvo su ovog vikenda zaradili 75.5 milijuna dolara i tako ukupna domaća zarada stoji na 351 milijunu! Koliko će se film zadržati u kinima i kakva ga sudba očekuje, još nam ostaje za vidjeti, ali imao je najveći premijerni vikend od svih Disneyevih pokušaja zarade novaca preradom starih klasika pa nekako vjerujemo da će nastaviti pristojnim tempom.

Na međunarodnom tržištu je film zaradio još 142.8 milijuna. Nije mala stvar. Čak smo i mi sudjelovali odmah prvi dan, a našu recenziju možete pročitati ovdje.

Na drugoj poziciji je Tarantino kojem ni popis glumaca koji počinje s Leonardom DiCapriom, Brad Pittom i Margot Robbie nije mogao jamčiti pobjedu na ovotjednom boxofficeu jer eto – računala i lavovi koji pričaju. Film je zaradio 40.35 milijuna dolara te je najveće otvaranje za Tarantinov film u povijesti.

.

Bravo, Quentine, mislili smo da će Basterdsi s 38 milijuna biti tvoj vrhunac, ali našao si još jedan način da nas iznenadiš. Film još nismo gledali, ali samo što nismo.

Na trećem je mjestu Spider-Man: Far From Home s novih 12.2 milijuna dolara. Film je već prešao brojku od zarađenih milijardu dolara i sigurni smo da Tom Holland kao Spidey neće uopće usporiti ni u budućnosti. Ovo je već deveti film u MCU-u koji je prešao globalnu zaradu od milijardu. Marvel changed the game.

spiderman far from home

Toy Story 4 je u šestom tjednu prikazivanja i dalje pristojno zarađuje, novih 9.87 milijuna dolara je bilo dovoljno za četvrto mjesto.

toy story 4

Na petom mjestu je disaster horor Crawl koji je već u trećem tjednu prikazivanja i 4 milijuna dolara je sasvim okej za film bez nekih brutalnih glumačkih imena o aligatorima ubojicama.

.

Sve je to okej, ali idući tjedan dolazi spinoff Brzih i žestokih. Hobbs & Shaw u borbi protiv biomehaničkog Idrisa Elbe je sve što trebamo u ovom životu. Lion Kinže, čuvaj se.

.

TAGOVIbox office film filmska zarada kino vikend kino report