Film i TV

novac nije kvaliteta

Aside Banners

Vikend kino report – iako uvjerljivo prvi na blagajnama, Justice League je podbacio

Piše , Objavljeno

Warner Bros i DC Comics nisu baš najsretniji nakon zbrajanja novčanica pristiglih tijekom proteklog vikenda. Justice League je njihov team-up film kojim su pokušali dosegnuti zvjezdane visine kao što je Marvelu uspjelo s Avengersima, ali malo je reći da im nije uspjelo.

Očekivalo se da će u tri dana vikenda, film nagrebati više od 100 milijuna dolara – ipak su tu Batman, Flash prvi put na velikom platnu, Superman, Cyborg, Aquaman nije plavušan nego Jason Momoa, a i Wonder Woman je ovdje nakon solo uspjeha. Ništa od toga. Film je zaradio 96 milijuna dolara, ne sumnjamo da će zaraditi pristojne novce do kraja svog prikazivanja u kinima diljem svijeta, ali kritika ne zna na koju stranu da se nagne s DC filmovima – a ovaj film baš i nije napravio ništa spektakularno da prebaci kritičare u “pozitivan kamp”.

justice league

Pazi vamo – ovo je čak film s najlošijom zaradom u DC proširenom svemiru. Možemo zaključiti zašto – nakon Nolanovih Batmana, svi DC filmovi su uglavnom razočarali (osim možda Wonder Woman, ne znamo što osjećate po pitanju tog filma) pa nije ni čudno što im publika više ne vjeruje. Također, redatelj Zac Snyder je doživio osobnu tragediju dok je snimanje filma trajalo pa je za završetak filma uskočio Joss Whedon (krivac za uspjeh Avengersa). Tko želi gledati dvije vizije dva redatelja u jednom filmu? I najvažnije od svega – boje su ružne, CGI je grozan i nemamo uopće potrebu iskeširati novac za ovaj film jer se bojimo da će na velikom platnu biti samo još veće govno. Što će reći – vjerojatno ga gledamo na mobitelu kad se pojavi pristojna verzija.

Na drugom mjestu je iznenadio film Wonder, adaptacija bestselera o dječaku s nesvakidašnjim licem. Odlične recenzije, simpatičan i topao trailer, Julia Roberts i Owen Wilson u ulogama roditelja – sve to je rezultiralo pristojnim odazivom publike i zaradom od 27 milijuna dolara, što je bilo dovoljno da ovaj “ne-blockbuster” nadmaši Thorov Ragnarok.

,

U trećem tjednu prikazivanja, Thorova zarada je bila pristojnih 21.7 milijuna dolara – što je dovoljno za treće mjesto na američkim kino-blagajnama.

Na četvrtom mjestu je komedija Daddy’s Home 2 o kojoj nećemo ništa reći jer nas svaki put u kinu (kad gledamo nešto pristojno) smori trailer od ove katastrofe.

Na petom mjestu je Murder on the Orient Express. Poirot se nije previše proslavio. Nas jedino zanima stane li u filmu vlak kod Vinkovaca i kakva je HŽ usluga u to doba bila.

Idući tjedan u kina dolazi Pixarov Coco koji bi mogao porušiti neke rekorde. Na Pixar se uvijek vrijedi kladiti.

TAGOVIbox office Filmovi Justice League kino ragnarok Thor vikend kino report zarada

Komentiraj