Film i TV

sve trošimo znaš na što

Banner 300

Vikend kino report: Imamo prvi animirani hit ove jeseni, hladno zasjeo na vrh box officea

Piše , Objavljeno

Universal se odlično snašao u rasporedu izbacivanja filmova ove jeseni – išlo im je u korist što već dugo na programu nije bilo nijednog velikog animiranog filma pa je moguće da su se klinci i njihovi roditelji zaželjeli animiranih avantura nekog većeg studija.

Dreamworks je animirao Abominable, a film je debitirao s “urodom” od 20.85 milijuna dolara. Ovo je najveće otvaranje za originalni animirani film (koji nije nastavak jel’) u 2019. godini.

.

Abominableov budžet je bio nemalih 75 milijuna dolara, ali smo sigurni da će na međunarodnom tržištu podebljati svoju zaradu. Problem je što uskoro dolazi animirana verzija jedne poznate obitelji – The Addams Family vrebaju iz tame i sigurni smo da će Abominableu pokrasti većinu slatkiša, i kod male, a još više kod velike publike.

Na drugo mjesto je skliznuo iznenađujući hit Downton Abbey, vjerojatno iznenađujuć samo nama koji nismo bili dio ludnice vezane uz seriju. Film je uprihodio novih 14.5 milijuna dolara ovog vikenda pa je tako u svega deset dana prikazivanja došao gotovo do 60 milijuna dolara. Focus Features zadovoljno trljaju ruke jer im je ovo peti najveći naslov svih vremena, a film je u kinima, kao što smo već rekli, tek 10 dana.

Na trećem mjestu se nalaze Hustlers, drama STXfilmska o striptizetama koje na jedan sasvim fin način pljačkaju brokere krive za recesiju u Americi.

hustlers

Film nije doživio predramatičan pad u trećem vikendu prikazivanja usprkos novitetima, zarada je podebljana s 11.47 milijuna dolara. Jennifer Lopez je potencijalna kandidatkinja za Oscara pa smo sigurni i da taj narativ pomaže uspjehu filma u kinima.

Na četvrtom mjestu je It: Chapter Two s odličnim vikendom – 10.4 milijuna dolara u četvrtom vikendu prikazivanja. Moguće je da se publika probudila malo nakon patetičnog kraja ljeta te da su se opet počeli gušiti u kokicama i gaziranim pićima kao pripremu za Helloween sezonu.

Na petom mjestu je Foxova propast zvana Ad Astra. Film je zaradio 10.1 milijuna dolara, nije baš neka sreća za film u drugom vikendu prikazivanja, film od kojeg se očekivalo puno zahvaljujući glavnoj ulozi – koju tumači Brad Pitt. Pitt je nekad jamčio masan ulov na blagajnama, možda je premalo vremena prošlo od njegove pojave u zadnjem Tarantinovom djelu, a možda publika ne želi još jednu karakternu dramu u svemiru. Ne znamo, a čak i da znamo – Fox ništa neće moći utješiti. Mi smo isto zgriješili, još nismo bacili oko na ovo ostvarenje, iako nas zanima – ali ne žuri nam se nekako. Čekamo neki dan popusta kad ćemo stići.

.

Idući vikend kino report ćemo započeti s “Joker je zasjeo na prvo mjesto američkog box officea…” i to će biti istina jer Joker dolazi ovaj tjedan, na američkom tržištu će se prikazati premijerno u više od 4000 lokacija, a pozitivan buzz oko samog filma, Phoenixove izvedbe, ali i kontroverzi vezanih uz nasilje u filmu će svakako pridonijeti vrćenju zelenih novčanica.

.

TAGOVIbox office filmska zarada kino vikend kino report