Film i TV

peglaj karticu

Aside Banners

Vikend kino report – It: Chapter 2 na vrhu, nikad dosta ludih klaunova

Piše , Objavljeno

Stephen King je in.

Vikend prije prošlog je bio jedan od najlošijih vikenda u godini, ujedno i jasna najava završetka ljetne sezone i ulazak u novo doba filmske godine. Prvi jesenski vikend i odmah hit. It.

It: Chapter Two nije razočarao, debitirao je s odličnih 91 milijun dolara na američkom tržištu pa je nadmašio drugi film na listi za nevjerojatnih 85 milijuna dolara.

.

Prvi It je zaradio još više – čak 123 milijuna dolara, ali uspjeh drugog dijela je u skladu s (optimističnijim) očekivanjima studija. Ipak je prvi It jedini horor koji je otvorio svoje prikazivanje u kinima s više od 100 milijuna.

Radnja dvojke se odvija 27 godina nakon radnje prvog dijela, pripadnici Losers Cluba su odrasli i odselili se. U drugom dijelu je pojačana glumačka postava i to s finim imenima. Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader i ostali su bili dobar mamac čak i za publiku koja se možda nije nakačila na prvi dio, a kao sa svim hororima – možeš uskočiti u bilo kojem dijelu franšize jer si tu zbog straha u sigurnim uvjetima. I u slučaju Ita, zbog humora.

Globalna zarada? 185 milijuna dolara. Kritičari i publika su podijeljeni, ali je očito da je u pitanju hit.

Drugo mjesto? Ah, Gerald Butler has fallen. Čekali smo tjedan dana za ovu foru. Gerald Butler i Angel Has Fallen su zaradili svega 6 milijuna, nije ni bilo šanse za više pored klauna Pennywisea.

gerald butler angel has fallen

Na trećem mjestu je vulgarna komedija Good Boys s novih 5.4 milijuna dolara. Klinci u glavnim ulogama, Seth Rogen ima prste u ovoj jednostavnoj komediji koja će vas nasmijati dok traje, a poslije ćete ju vjerojatno zaboraviti do neke bliže budućnosti kad će nam vjerojatno ušiljiti i nastavak.

.

Lion King je u top 5 filmova već osmi vikend zaredom – s novih 4.2 milijuna dolara. Globalna ukupna zarada je nešto manja od 1.6 milijardi dolara pa tako imamo čast govoriti o sedmom najprofitabilnijem filmu svih vremena na neameričkom i globalnom tržištu.

Na petom mjestu je vjerska sportska drama Overcomer. Čestitke. 3.75 milijuna dolara. Prošli tjedan su nas digli na foru jer smo mislili da je u pitanju sportska tinejdžerska drama kakve volimo gledati pa smo se čak i veselili gledanju, ali nakon što smo pogledali trailer nam je bilo jasno o čemu se radi. Okej, ovo je film za neku drugu publiku, ne za nas.

Idući tjedan? J.Lo, Cardi B i Lizzo striperice koje hustleaju svoj klijente u filmu… hmmmm… Hustlers. Dajemo pare da vidimo J.Lo. Čim stigne.

.

TAGOVIfilm filmska zarada IT stephen king vikend kino report