Film i TV

crni džek

Aside Banners

Vikend kino report: Jack Black opet na vrhu, došla su i ta vremena

Piše , Objavljeno

Ovaj vikend je jedan od najgorih u godini. Ništa to ne može promijeniti jer je vikend već iza nas. Nije ljudima vrijeme za kino, počela je škola.

Na vrhu se nalazi The House with a Clock in Its Walls sa zarađenih 26.85 milijuna dolara. Očekivala se nešto manja zarada za ovaj film, ali je Jack Blackovo novo izdanje iznenadilo na kino blagajnama. Ovo je još jedan “horor” namijenjen klincima, u maniri Goosebumpsa – također s Jack Blackom koji je na domaćem tržištu zaradio 80 milijuna dolara.

Pogledajte trailer:

.

Radnja filma prati dječaka koji živi u staroj kući zajedno s duhom starog vlasnika koji planira uništiti svijet uz pomoć sata kojeg je izradio i skrio u kući prije svoje smrti. Produkcijska kuća je Amblin Entertainment, a ta Spielbergova beba je odgovorna za neke od najdražih filmova našeg djetinjstva (E.T., Gremlini, Back to the Future, Goonies…). To je nešto što bismo mogli gledati.

Na drugom mjestu se nalazi film A Simple Favor. Ovaj triler Paula Feiga s Blake Lively i Annom Kendrick je malo usporio sa zarađivanjem tog keša u drugom vikendu prikazivanja – bankovni račun je podebljan s 10.4 milijuna dolara. Zaplet filma je baš za 2018. godinu – Anna Kendrick je mama koja vodi vlog s receptima i rukotvorinama, a odjednom na vlogu počne raspravljati o nestanku svoje najbolje prijateljice. Nekoliko filmskih stranica je ovo opisalo kao Gone Girl za internet doba. Zaintrigirani smo. Poglavito zato što volimo Annu Kendrick!

a simple favor

Horor The Nun se nalazi na trećem mjestu sa zaradom od 10.2 milijuna dolara, a film je na domaćem tržištu već zaradio preko 100 milijuna dolara. Ovaj četvrti film iz Conjuring franšize fino skuplja novac fanova gladnih kvalitetnih horora, a dokazuje i da Conjuring filmovi neće tako skoro stati.

.

Na četvrtom mjestu se nalazi The Predator koji brzo tone. Prošlog vikenda je bio na samom vrhu, a sada je zaradio svega 8.7 milijuna dolara. Ovim tempom će već do idućeg ponedjeljka ispasti s top 5 filmova po zaradi na vikend kino blagajnama.

U top 5 se još uvijek drži Crazy Rich Asians, neočekivani hit s pretežno azijskom postavom koji je zaradio 6.5 milijuna dolara. Potreban mu je još sitniš pa da ukupna zarada preskoči 160 milijuna dolara, a trenutno je šesti film na listi najvećih romantičnih komedija svih vremena – po zaradi, ne po stvarnoj kvaliteti.

 

 

TAGOVIbox office film filmska zarada jack black vikend kino report

Komentiraj