Film i TV

pao black panther

Aside Banners

Vikend kino report: Jedan film napokon srušio Black Panthera s prvog mjesta

Piše , Objavljeno

Black Panther srušen, novi film na tronu. Nije prevelika tajna koji bi to film mogao biti. Čim smo čuli da u kina stiže Pacific Rim Uprising, bez obzira na uspjeh prošlog dijela – jasno nam bijaše da će biti kandidat za sam vrh box officea.

A Black Panther je već toliko dugo u kinima da je bilo očekivano da prepusti tron nekom drugom blockbusteru – pogotovo zato što su gotovo svi vidjeli film već.

Na samom vrhu se sjaje “jegeri” iz Pacific Rim Uprisinga sa zaradom od 28 milijuna dolara. Daleko je to od najboljeg premijernog vikenda ikad, ali nema mjesta panici. I dalje se ovakvi filmovi temelje na globalnom uspjehu, znamo tko je lud za divovskim robotima i čudovištima! Toj tezi u prilog ide i činjenica da je film na međunarodnom tržištu zaradio 122 milijuna dolara. Brutalica, rekli bismo. John Boyega si diže cijenu u Hollywoodu, sviđa nam se to.

.

Black Panther je pao na drugo mjesto box office nakon pet tjedana kraljevanja. Zarada ovog vikenda je stala na brojci od 16.65 milijuna dolara, a film je prešišao Avengerse i u Americi je postao stripovski film s najvećom zaradom. Ako nastavi ovakvim tempom – prešišat će Jurassic World koji se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice najunosnijih filmova na američkom tržištu, a mogao bi prešišati i Titanic koji se nalazi na trećem.

black panther killmonger

Na trećem mjestu ovog vikenda se smjestio I Can Only Imagine, film o glazbenom uspjehu jednog glazbenika i njegovoj snažnoj, kršćanskoj vjeri. Film je zaradio novih 13.8 milijuna dolara, što znači da je za razliku od prošlog vikenda imao pad od samo 19 posto. Fino, bome.

.

Na četvrtom mjestu je još jedan film premijerno prikazan ovaj vikend – Sherlock Gnomes. Producenti će biti razočarani jer je film zaradio svega 10.6 milijuna dolara, a klima je bila pogodna za uspjeh animiranog ostvarenja jer već par mjeseci nema animiranih ostvarenja u masovnoj distribuciji (osim nedavno Petera Rabbita koji je kombinacija igranog i animiranog).

sherlock gnomes

Na petom mjestu se nalazi Tomb Raider sa zaradom od svega 10.4 milijuna dolara i strmoglavim padom od 56% u drugom vikendu prikazivanja. Znači li ovo kraj reboota i prije nego je uopće počeo?

Idući tjedan – a blockbustera nema. Uskrs je, osim God’s Not Dead: A Light in Darkness ne vidimo da bi se ijedan film mogao istaknuti.

TAGOVIblack panther box office film kino kino zarada pacific rim vikend kino report

Komentiraj