Film i TV

pffff

Aside Banners

Vikend kino report: John Wick 3 srušio Avengerse bez beda

Piše , Objavljeno

Najjači superjunaci Zemlje su se opirali, ali ih je John Wick srušio s trona koji su mu grijali tri tjedna zaredom.

Pozitivne recenzije su sigurno utjecale na posjećenost kina u kojima je igrao John Wick, a film je nadmašio očekivanja te je zaradio 57 milijuna dolara.

John Wick: Parabellum je treći nastavak uspješne franšize za koju smo sigurni da će se nastaviti. Prvi John Wick je zaradio 14.4 milijuna, drugi je bio veći pa je zaradio 30.4 milijuna, a naravno da je treći još dodatno podigao ljestvicu.

.

Na međunarodnom tržištu fino odjeveni Keanu Reeves s pištoljima od najljepših metala je zaradio još 35 milijuna dolara. Globalni start od 92 milijuna zvuči odlično.

Komentirali smo nedavno u društvu kako dugo nismo vidjeli nijedan Lionsgateov film kako osvaja ljestvice – bili su tu i Robin Hood i Hellboy i Long Shot, ali su svi potonuli. John Wick je bila pobjedica koju je Lionsgate trebao.

avengers endgame II

Avengersi su skliznuli na drugo mjesto američke zarade. Prestigli su Avatara na američkom tlu sa zaradom od 771 milijun dolara (Avatar je na “bijednih” 761 milijun), ali na globalnom tržištu Avatar je još uvijek ispred.

Na trećem mjestu je Detective Pikachu sa zaradom od 24.8 milijuna dolara što znači da je ova adaptacija Pokemona s Ryan Reynoldsom u glavnoj ulozi (onoj glasa Pikachua) već na 94 milijuna nakon 10 dana prikazivanja.

.

Na četvrtom mjestu se nalazi A Dog’s Journey – još jedan od onih obiteljskih filmova s psićima za koje nikad ne znamo tretiraju li životinje onako kako one to zaslužuju. Film je zaradio 8 milijuna dolara, manje od očekivanog.

.

Komedija na petom mjestu. The Hustle s Rebel Wilson i Anne Hathaway je uprihodila 6 milijuna dolara, aaaaa mi sumnjamo da ćemo ikada u životu pogledati ovaj film.

Idući tjedan? A znaš već. John Wick opet na vrhu, Avengersi možda skliznu na treće mjesto, vidjet ćemo u ponedjeljak. Ako nam se bude dalo pisati.

TAGOVIavengers box office john wick kino vikend kino report

Komentiraj