Film i TV

filmske parice

Banner 300

Vikend kino report: John Wick i Avengersi gledaju u leđa Aladdinu

Piše , Objavljeno

Impresivan premijerni vikend od Aladdina, Disney zadovoljno trlja ruke jer su još jednom uspješno narodu prodali identičnu formulu – igrani remake animiranog hita izašlog prije 30 godina.

Aladdin je u prva tri dana prikazivanja zaradio 86.1 milijun dolara što je za Disney ovo i više nego dobar rezultat jer se u posljednje vrijeme pate s igranim filmovima koji nisu dio Marvel svemira. Cijena produkcije je bila nešto više od 180 milijuna dolara, a SAD slavi Memorial Day što znači i duži vikend pa možda film zaradi i nešto više od 100 milijuna.

.

Na drugom mjestu box officea se nalazi John Wick: Chapter 3 – Parabellum s 24.35 milijuna dolara što znači da je dobri stari Keanu zaradio preko 100 milijuna u samo 10 dana prikazivanja i time je postao najunosniji film u cijeloj franšizi pa uopće ne čudi što je Lionsgate najavio novi nastavak za svibanj 2021. godine.

Na trećem mjestu se nalaze neslomljivi Avengersi s Endgameom koji i dalje zarađuju lijepe iznose. Ovog vikenda 16.8 milijuna. Za one koji prate razvoj utrke Avengersa i Avatara – Avengersi su trenutno 111 milijuna dolara iza Avatara na ljestvici najunosnijih filmova svih vremena. Rekord pada, kad-tad.

Na četvrtom mjestu se nalazi Detective Pikachu sa zaradom od 13.3 milijuna dolara. Svijet Pokemona se čini kao buduća multimilijunska franšiza, a Pikachu je diljem svijeta već ubrao nešto manje od 353 milijuna.

detective pikachu

Prelijeni smo i inače pokrivamo samo top 5 filmova pa ćemo tako i ovaj put. Na petom mjestu je Brightburn, superjunački film malo drukčije prirode – o klincu koji otkrije svoje supermoći te počne terorizirati sve oko sebe. Film je u premijernom vikendu zaradio 7.5 milijuna dolara, a iza filma stoji James Gunn, redatelj odgovoran za Čuvare galaksije. Superjunaci u hororu? Iznenađujuće svježe i zainteresirani smo.

.

Idući tjedan iščekujemo nekoliko filmova. Prvi je svakako Godzilla: King of the Monsters za kojeg se svakako nadamo da neće biti smeće, tu je i horor Ma, ali dolazi i biopic o životu Eltona Johna u vidu filma Rocketman s Taronom Eagertonom u glavnoj ulozi. Možda iznenadi.

.

TAGOVIbox office film vikend kino report zarada

Komentiraj