Film i TV

reži me

Aside Banners

Vikend kino report: Još jedan horor na prvom mjestu, bilo bi i više novca da nije izašla Stranger Things

Piše , Objavljeno

Jigsaw je zaradio nešto malo manje novca nego se očekivalo, a veliku ulogu u nedostizanju očekivanja je svakako i odigrala premijera druge sezone hit serije Stranger Things koju ne moramo previše predstavljati jer živite na ovom planetu i gledali ste prvu sezonu.

Još jedan dio Saw franšize (iliti po naški “Slagalica strave”, osmi po redu) nam donosi još odvratnih sakaćenja, ali hej – čuli smo priče da postoji ekipa koja voli takve horore. A tim pričama u korist ide i pristojna zarada na američkim kino blagajnama. I to zarada od 16.25 milijuna dolara.

Ovo je jedna odlična godina za horor filmove na box officeu. Koliko će ovaj zalet trajati? Vidjet ćemo već ovog vikenda kada stiže pravi test – a uspjeh se mjeri količinom ljudi koji su pojurili gledati Jigsawa nakon što su tijekom tjedna već odgledali sve epizode Čudnijih stvari.

Na drugom mjestu je Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween s 10 milijuna dolara, ali Tyler Perry odjeven u gospođu (i sve druge likove) nam i nije sinonim za zabavu. I dalje nam nije jasno kako ovakve fore prolaze. Baš kao i komedije Adama Sandlera.

Samo deset dana u kinima i Perryev film je ubrao preko 35 milijuna. Dobar potez, ne bi ni mi prestali snimati transvestitske filmova kada bismo podebljali grudnjake sa zelenim novčanicama.

Na trećem mjestu se nalazi Geostorm s Geraldom Butlerom, Ed Harrisom i brojnim drugim glavonjama kojima smo zaboravili imena. Nisu nam filmovi katastrofe nešto napeti, čak ni kada ih se miješa sa sci-fijem. Očito ni publici nije baš sjelo jer je film zaradio svega 5.67 milijuna dolara.

Na četvrtom mjestu je još jedan horor koji je pretprošli vikend bio na prvom mjestu – Happy Death Day. Tako je kuća Blumhouse pokazala da znaju namlatiti para s pristojnim (i jeftinim) horor filmovima.

Blade Runner 2049 i dalje ne silazi s liste, iako je zarada pomalo tužna. Proteklog vikenda su Ford, Gosling i prijatelji zaradili 3.9 milijuna dolara, a od početka prikazivanja svega 81.3 milijuna. Nije katastrofalno, ali JE! To je Blade Runner, pobogu!

 

blade runner

Moramo napomenuti kako je film s najmanjom zaradom bio Amityville: The Awakening – još jedan horor, ali njemu baš i nije naklonjena ova godina za horore. Film je prikazan samo u deset kina i zaradio je svega 742 dolara. Tugica, brate i sestro.

Ovako izgleda top lista 10 filmova po zaradi na američkim kino blagajnama protekloga vikenda:

1. Jigsaw 16,250,000 dolara
2. Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween 10,000,000 dolara
3. Geostorm 5,675,000 dolara
4. Happy Death Day 5,099,000 dolara
5. Blade Runner 2049 3,965,000 dolara
6. Thank You for Your Service (2017) 3,702,000 dolara
7. Only The Brave 3,450,000 dolara
8. The Foreigner 3,210,000 dolara
9. Suburbicon 2,800,000 dolara
10. It 2,465,000 dolara

A idući vikend u američka kina stiže Thor: Ragnarok. Sva sreća, već ga ima kod nas!

TAGOVIBlade Runner box office film horor jigsaw kino saw vikend kino report

Komentiraj