Film i TV

klasik za današnju djecu?

Aside Banners

Vikend kino report: Jumanji napokon na prvom mjestu, a horor Insidious 4 fino debitirao

Piše , Objavljeno

Jumanji: Welcome to the Jungle je tek u trećem vikendu prikazivanja zasjeo na prvo mjesto u američkim kinima, a tri tjedna je bilo sasvim dovoljno da globalno dođe do zarade od 500 milijuna dolara. Kevin Hart, Jack Black i Dwayne Johnson su ovog vikenda svom studiju donijeli vikend zaradu od 36 milijuna dolara. Nismo ga još gledali, ali ne možemo reći da nismo zaintrigirani nakon ovakvog konstantnog uspjeha. I sva ova zarada još ne uključuje Kinu i Japan, premijera u tim zemljama se tek iščekuje.

.

Na drugom mjestu se nalazi četvrti dio horor franšize Insidious, a 2017. godina je bila godina uspješnih horora pa bi se moglo dogoditi isto i ove godine. Insidious: The Last Key je zaradio finih 29.26 milijuna dolara, a čitava franšiza je zaradila preko 400 milijuna dolara diljem svijeta. Kad se uzme u obzir relativno nizak budžet za ovakve filmove te glumci koji nisu nevjerojatne zvijezde (a samim time i ne traže veliki honorar), ovo je nevjerojatan uspjeh.

.

Star Warsi i dalje ne silaze s ljestvica iako je blagdansko ludilo prošlo. Novih 23.5 milijuna dolara je poguralo ukupnu američku zaradu na 572.5 milijuna dolara. Globalna zarada? Teško nam je i reći. 1.2 milijardi dolara. MILIJARDA. DA.

star wars luke skywalker

Na četvrtom mjestu se dobro drži The Greatest Showman, film s Hughom Jackmanom u glavnoj ulozi o jednom cirkusu prepunom bića koja se ne uklapaju u društvo. Zarada od 13.8 milijuna je dovoljna da prebaci film preko čarobne brojke od 75 milijuna dolara na američanskom tržištu, ostaje za vidjeti ima li šanse prebaciti i iduću čarobnu brojku od 100 milijuna.

Na petom mjestu je Pitch Perfect 3. Moramo ga gledati. Možete misliti da se šalimo, ali nema šale s ovim. Bellas!

Ovog vikenda u kina stiže Liam Neeson u filmu The Commuter, a Spielbergov The Post također ide u širu distribuciju… Zatišje sad neko vrijeme nakon blagdanske groznice.

.

TAGOVIbox office film jumanji kino star wars vikend kino report zarada

Komentiraj