Film i TV

novonovonovo

Aside Banners

Vikend kino report: Jumanji odradio hat-trick, a noviteti u kino-dvoranama iznenadili

Piše , Objavljeno

Siječanj je inače period u kojem filmovi odlaze umrijeti – osim ako su leftoveri od blagdanske sezone, ali ovaj siječanj to sve krasno izgleda. Nije puno novaca u igri, ali je bolje nego ranijih godina.

Proteklog vikenda su se u kinima pojavila dva nova filma, od kojih su se oba plasirala u sam vrh ljestvice no nijedan od njih nije bio dovoljno jak da sruši Jumanji: Welcome to the Jungle s prvog mjesta. Glumačka postava na čelu s Dwayneom Johnsonom (The Rock, naš čovjek) je tako prešišala Skyfall i Jumanji je postao peti Sonyjev film s najvećom zaradom. Fino bome.

Jumanji je zaradio novih 20 milijuna dolara i tako je samo na domaćem tržištu zaradio preko 315 milijuna dolara.

jumanji

Na drugom mjestu se nalazi 12 Strong sa zaradom od 16.5 milijuna dolara pa je tako nadmašio i očekivanja vlastitog studija (koja su bila u regiji između 12 i 15 milijuna dolara). Publika je prihvatila film, samo dobre ocjene slijeću za ovo ostvarenje.

.

Na trećem mjestu se nalazi Den of Thieves koji je zaradio 15.3 milijuna dolara. Također je nadmašio očekivanja. Gerard Butler u glavnoj ulozi, 50 Cent i mladi Ice Cube (O’Shea Jackson Jr.) glume u ovom akcijskom trileru o sukobu elitnih postrojbi LAPD-a i najuspješnijih pljačkaša banaka. Na samu najavu smo si odradili jedan facepalm, ali ocjene na IMDB-u su pristojne (7.5) i ovo je nešto u čemu ćete uživati i ti i tvoj otac.

.

Spielbergov The Post je na četvrtom mjestu sa zaradom od 12.1 milijun dolara i još jednom je očito da intelektualna ostvarenja sa supstancom ne prolaze baš najbolje u američkoj publici koja jede Tide deterdžent u slobodno vrijeme. Na međunarodnom tržištu bi film mogao bolje proći, ali Spielbergu je i bilo jasno u što se upušta, ovakvi filmovi se ionako ne rade (samo) zbog novca.

Na petom mjestu se još kandžama (i brkovima brkate žene) drži The Greatest Showman koji je i dalje konstanta na američkim kino-blagajnama. Od prošlog vikenda – zarada je pala samo 12 posto. Hugh Jackman i ostali ansambl simpatičnih “frikova” zadovoljno trlja ruke.

greatest showman

TAGOVIden of thieves film jumanji kino kino blagajne the rock vikend kino report zarada

Komentiraj