Film i TV

džumandži

Aside Banners

Vikend kino report: Jumanji ostao na vrhu – nova 4 filma u kinima mu nisu mogla ništa

Piše , Objavljeno

Drugi vikend zaredom Jumanji: Welcome to the Jungle se nalazi na prvom mjestu. U američka kina su pristigla četiri nova filma, ali nijedan nije ugrozio prošlotjednog prvaka. Može The Post imati Spielberga, ali Jumanji ima Jack Blacka. I The Rocka.

Da ne bude zabune, nije Jumanji neviđeno rasturio i ubrao milijune i milijune kao Star Warsi prije nekoliko dana, ali je prvi. S novih 27 milijuna dolara, a u Americi je i nešto duži vikend zbog Dana Martina Luthera Kinga pa će zaraditi i pokoji milijun više. Na međunarodnom tržištu se Jumanji iskazao – u Kini je zaradio 40 milijuna dolara. Moramo samo napomenuti kako je Star Wars u Kini propao, toliko da ga se miče s programa. Da nam je znati što Jumanji ima, a Star Wars nema. Ah da… Jack Blacka.

Na drugom mjestu se nalazi Spielbergov The Post, još jedna drama s Meryl Streep i omiljenim Spielbergovim glumcem – Tom Hanksom. Bio je film i ranije u kinima, ali u ograničenom releaseu (manje od 1000 dvorana), ali sada je krenula ekspanzija u sva moguća kina. Spielbergova nova beba je zaradila 18.6 milijuna dolara, a ujedno je i prvi film ove godine koji uistinu vrijedi vidjeti.

.

Na trećem mjestu je također novopridošlica The Commuter. U jednom trenutku naših života smo se prestali informirati o novim filmovima Liama Neesona jer smo pretpostavili da je u pitanju još jedan Taken s drugim imenom i “radnjom”. Možda smo u pravu, možda nismo, o ovom filmu ne znamo skoro ništa, tako će i ostati dok ga slučajno netko ne prikaže na televiziji za deset godina. The Commuter je taradio 13.45 milijuna dolara. Fino, bome. Najisplativiji žanrovi za snimanje koji višestruko vraćaju uloženo? Horori i akcijski filmovi s Liamom Neesonom. Legenda se stvara.*

.

Na četvrtom mjestu je horor Insidious: The Last Key. To je taj horor koji višestruko vraća uloženo. Ovog vikenda je zaradio odličnih 12.1 milijun dolara, a na domaćem tržištu je ukupno već skupio preko 50 milijuna. Divno. Insidious franšiza bogati svoje producente.

Na petom mjestu se nalazi The Greatest Showman s Hugh Jackmanom i ostalim divnim nakazama iz cirkusa. Film je zaradio 11.8 milijuna dolara, nije puno pao od prošlog tjedna. Samo 14 posto. Vi računajte koliko je to para bilo prošli tjedan, mi smo prespavali sat kod Jurićke na kojem su se učili postotci.

Spomenuli smo četiri nova filma u kinima, a nabrojali smo samo dva dosad – The Post i The Commuter. Ostala dva su Paddington 2 o popularnom medvjediću i Proud Mary u kojem Taraji P. Henson šuta guzice, ali za dva filma se nisu baš proslavila. A šteta… Ne možeš sve imati, ne možeš sve biti.

Idući tjedan… Ma, ništa važno.

*P.S. – Ipak smo provjerili o čemu se radi u The Commuteru s Liamom Neesonom. Nije u pitanju Taken, nego neki misterij. Do kraja vožnje vlakom mora otkriti tajni identitet nekog u vlaku. Tako nešto. Da ne bude da pišemo iz guzice cijelo vrijeme.

TAGOVIbox office jumanji kino kino zarada vikend kino report zarada

Komentiraj