Film i TV

nova vremena udarila

Banner 300

Vikend kino report: kao da pandemije nema, Tenet zaradio 140 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Kad uključimo i otvaranje u Sjedinjenim Američkim Državama, Tenet je zaradio 146 milijuna dolara od početka prikazivanja. Ovog vikenda je u SAD-u zaradio 20.2 milijuna dolara što je sasvim pristojna brojka, pogotovo ako se uzme u obzir da je otvoreno svega 65 posto američkih kina te da su i otvorena kina zapravo ograničila broj gledatelja po projekciji kako bi se poštovale mjere – 25 do 40 posto maksimalnog kapaciteta je u funkciji.

Tenet je i na međunarodnom tržištu fino zaradio, preko 100 milijuna dolara dosad. Produkcijski budžet je bio 200 milijuna pa je očito da će film pokriti sve troškove. Studio planira zadržati film u kinima duži period nego što je to ranije bilo uobičajeno kako bi publika imala vremena aklimatizirati se na novu situaciju i vratiti se u kina.

Na drugom mjestu u Americi se nalaze The New Mutants, horor-priča o tinejdžerima-mutantima iz X-Men svemira za koju nismo uopće mislili da će izaći nakon godina i godina odgađanja te Disneyjeve akvizicije Foxa (a X-Meni su Foxovi). Film je ipak vani i ovaj vikend je zaradio 2.9 milijuna dolara.

Na trećem mjestu je Unhinged s 1.7 milijuna dolara, psihološki triler s Russellom Croweom u glavnoj ulozi. Lik poludio u prometu. Bacit ćemo oko, ali ne u kinima.

Na četvrtom mjestu je The Personal History of David Copperfield s 361 tisućom dolara.

Dalje nećemo nabrajati. Nema smisla. Nadamo se nekim boljim vremenima.

TAGOVIbox office filmska zarada tenet vikend kino report