Film i TV

filmova masu

Aside Banners

Vikend kino report – Labirint:Lijek smrti najgledaniji film u kinima, Jumanji ne pušta

Piše , Objavljeno

Labirint: Lijek smrti je završio na prvom mjestu najgledanijih filmova u američkim kinima sa finom zaradom od 23.5 milijuna dolara. Od svih filmova u Maze Runner franšizi, Lijek smrti je imao najveći budžet (62 milijuna dolara), ali zarada u prvom vikendu kaska za prethodnim filmovima iz franšize. Ako se uzme u obzir i međunarodno tržište, film je već isplatio svoj budžet, a do kraja prikazivanja će vjerojatno i zaraditi pristojno. Potencijalu filma sigurno nije pomoglo ni to što se Dylan O’Brien ozlijedio na setu pa je premijera odgođena za gotovo godinu dana, što također utječe na hype oko filma.

Na drugom mjestu se nalazi Jumanji, koji je zadnjih nekoliko tjedana proveo na prvom mjetu. Film je za razliku od prošlog tjedna pao samo 16 posto – što znači da je pala zarada od 16.4 milijuna dolara. Ukupna zarada na domaćem tržištu je 338 milijuna dolara i time je Jumanji preskočio Spider-Man Homecoming i Spider-Mana 3 te tako postao treći Sonyjev film svih vremena prema domaćoj zaradi. Očekujemo još razvoja na ovom planu, mogao bi završiti i prvi na Sonyjevoj listi. A svi znamo što to onda znači – milijun nastavaka umjesto samo još jednog.

Na trećem mjestu se nalazi film Hostiles. Najjača karta filma je svakako Christian Bale koji u ulozi vojničkog kapetana prati ranjenog indijanskog ratnog poglavicu do teritorija njegova plemena.

.

Već je igrao u ograničenom broju kino-dvorana, a ovog vikenda je krenuo u široku distribuciju te je završio u preko 2800 dvorana. Zarada? 10.2 milijuna dolara. Očekivalo se 12 milijuna, ali ovo je također lijep uspjeh.

Na četvrtom mjestu se nalazi film koji jednostavno odbija izaći iz prve petorke još od 20. prosinca… The Greatest Showman.

greatest showman

Ovog vikenda je film zaradio 10 milijuna dolara i time povećao svjetsku zaradu na 260 milijuna dolara. Malo nam već neugodno jer čitavo vrijeme pišemo o uspjehu Hugha Jackmana i njegove bande cirkuskih otpadnika, a nikako da kupimo kartu i pogledamo to čudo.

Na petom mjestu se nalazi Spielbergova drama The Post s novih 8.85 milijuna dolara. Film je nominiran za dva Oscara, ali ni to ne pomaže Tomu Hanksu i Meryl Streep da s ovim filmom ostvare neki značajniji komercijalni uspjeh.

.

Idući vikend je u Americi Super Bowl – finale američkog nogometa, skoro nitko pametan ne izbacuje nove filmove tada, ali eto CBS Films je odlučio izbaciti Winchester na 2300 lokacija. Sretno mu. Trebat će mu.

.

TAGOVIbox office film kino vikend kino report zarada

Komentiraj