Film i TV

Aside Banners

Vikend kino report: Lego Batman film, 50 nijansi mračniji i John Wick 2 su bili dio uzbudljive utrke, a pobjednik je…

Piše , Objavljeno

Prošlog tjedna smo se pitali koji će novitet zasjati najjače u kino dvoranama, a napokon smo dobili i odgovor.

Warner Bros. Animation su ovaj vikend pobijedili sve sa spinoffom Lego filma iz 2014. godine. The Lego Batman Movie je zaradio najviše novca na američkim kino blagajnama. U pitanju je sasvim pristojnih 55.6 milijuna dolara, a ako se uzme u obzir i globalno tržište – ukupna zarada se penje na impresivnih 93 milijuna dolara.

 

Na američkom tržištu je plastični Batman uspio nadmašiti dva noviteta u kino ponudi: 50 Shades Darker i John Wick: Chapter 2.

50 Shades Darker je ubrao pristojnih 46.8 milijuna dolara, ali je na globalnom tržištu pretukao Batmana sa 100.1 milijun dolara pa je tako ukupna zarada 146.9 milijuna. Ne znamo još kakve su kritike, znamo da ga nećemo nikad gledati, ali hej – ovo su dobri novci za producente i studio, a čini se da ni kućanica spisateljica E.L. James neće ostati kratkih rukava.

Drugi nastavak John Wicka je zaradio 30 milijuna u prvom vikendu prikazivanja, što je dvaput više od gotovo 15 milijuna za prvi nastavak filma o ovom stručnjaku za oružja. Hoće li i Chapter 2 biti kultni film kao i prvi? Vrlo vjerojatno.

Prvu petorku zaokružuju Shyamalanov Split koji i u četvrtom tjednu prikazavinja uspijeva zaraditi (9.3 milijuna) i Hidden Figures koji je dodao još 8 milijuna dolara svojoj zaradi i time se popeo na 131.5 milijuna dolara ukupno. Nevjerojatan uspjeh za jednu ljudsku priču o rasnim pravima.

Ovako izgleda ljestvica prvih 10 na američkom box officeu:

1. The LEGO Batman Movie – 55.6 milijuna dolara
2. Fifty Shades Darker – 46.8 milijuna dolara
3. John Wick: Chapter 2 – 30 milijuna dolara
4. Split – 9.3 milijuna dolara
5. Hidden Figures – 8 milijuna dolara
6. A Dog’s Purpose – 7.4 milijuna dolara
7. Rings – 5.8 milijuna dolara
8. La La Land – 5 milijuna dolara
9. Lion – 4.1 milijuna dolara
10. The Space Between Us – 1.8 milijuna dolara

Idući vikend otvara Kineski zid s Matt Damonom, a bojimo se da bi mogao zaroniti s obzirom na prve kritike. Gledatelji će moći gledati i komediju Fist Fight s Charlie Dayem i Ice Cubeom pa zbog slabije ponude naslova nekako vjerujemo da bi pobjednici od ovog tjedna mogli ostati na vrhu i idući tjedan.

TAGOVI50 shades darker film john wick lego batman movie vikend kino report

Komentiraj