Film i TV

kockica

Banner 300

Vikend kino report: Lego Movie 2 nije zaradio planirano, ali i dalje dovoljno za prvo mjesto

Piše , Objavljeno

Ovog vikenda se očekivalo više novca sveukupno na blagajnama, ali to se baš i nije dogodilo. Čudno je kad pričamo o podbačaju, a film svejedno završi na prvom mjestu ljestvice najvećih filmova prema zaradi. The Lego Movie 2: The Second Part je u pitanju. Warner Bros. je za svoju animiranu tvorevinu očekivao barem dvadesetak milijuna više, ali piši kući propalo.

.
Novi Lego film je zaradio 34.4 milijuna dolara – a studio je navijao za neku cifru u rasponu od 50 do 55 milijuna. Samo za referencu, prvi Lego film je zaradio 69 milijuna dolara, a The LEGO Batman Movie je nagrebao 53 milijuna. Moguće je da se šira publika zasitila LEGO ostvarenja, ali kritičari i dalje sipaju hvalospjeve kao baka domaći sok od bazge ako vidi da ti je prazna čaša.

Na drugom mjestu se nalazi What Women Want, film s Taraji P. Henson u glavnoj ulozi, praktički remake komedije What Men Want. Sjećaš se tog čuda, Mel Gibson u najlonkama počne čitati misli suprotnom spolu. “Ženska” verzija je zaradila 19 milijuna dolara tijekom prvog vikenda prikazivanja. Iako volimo Taraji, a i Erykah Badu glumi karikaturnu verziju sebe, nekako nismo nabrijani na gledanje ovog filma, a to nam samo potvrđuju i ocjene. Svega 47% na Rotten Tomatoesu i 3.6 na IMDb-ju. U nadolazećim tjednima će ovaj film žešće opasti, just watch!

.

Na trećem mjestu je Cold Pursuit s 10.8 milijuna dolara, što je bolje od očekivanog. Vozač ralice traži osvetu za ubojstvo sina. Možete triput pogađati tko glumi glavnu ulogu, iako bi vam vjerojatno i jedan pokušaj bio dovoljan. Liam Neeson opet traži osvetu, lik je suvremeni Charles Bronson. Moguće da je interes za film podigla i kontroverza vezana za Neesona i njegove škakljive rasne komentare.

.

The Upside, remake francuskog remek-djela Intouchables s Bryanom Cranstonom i Kevinom Hartom u glavnim ulogama i dalje sigurno plovi unutar prvih pet filmova na ljestvici. Novih 7.2 milijuna dolara i ukupna domaća zarada od 85.8 milijuna dolara jasno naznačuju da će ovaj film sigurno uploviti u sigurnu luku od 100 milijuna zarade.

Screenshot_22

Na petom mjestu je Shyamalanov Glass s 5.8 milijuna i ukupnom zaradom od 98.4 milijuna dolara.

glass movie

Idući tjedan možemo izdvojiti samo Happy Death Day 2U koji bi se trebao utrpati među prvih pet mjesta, ali čisto sumnjamo da ima sve sastojke prijeko potrebne za vladanje tronom.

TAGOVIbox office filmska zarada kino blagajne vikend kino report

Komentiraj