Film i TV

joker se bliži miljadarki

Banner 300

Vikend kino report: Lionsgateov ‘Midway’ iznenadio, a Jokerov prvi vikend van top 5

Piše , Objavljeno

Na vrhu box officea ovog vikenda našao se Lionsgateov “Midway”, film o poznatoj bitci kod Midwaya, odlučujućoj pobjedi SAD-a protiv Japana za vrijeme Drugog svjetskog rata. Film je na 3,242  lokacije ukupno zaradio 17.5  milijuna dolara što je bilo van svih očekivanja. Također je zaradio i “A” ocjenu od publike koja se sastojala pretežito od odraslih muškaraca što nije iznenađujuće za ovaj žanr.

Na drugom mjestu našao se Warner Bros.ov ‘Doctor Sleep’ koji je ipak podbacio jer su očekivanja bila da će zaraditi najmanje 25 milijunčića ovoga vikenda, a zatvorio ga je sa svega 14,1 milijuna dolara. Od publike je na Cinema Scoreu zaradio B+, a za razliku od Pet Sematarya privukao je nešto stariju ekipu, što ne čudi jer radnja filma prati sada odraslog Danny Torrancea, dječaka iz Kubrickovog Shinninga.

Krvnu sliku mu je nešto popravila međunarodna publika, te je u 68 zemalja ovog vikenda zaradio 13 milijuna dolara. Film se još mora prikazati u Njemačkoj i Japanu.

Za razliku od Doctor Sleepa, Paramountova obiteljska komedija “Playing With Fire” sa John Cenom u glavnoj ulozi prošla je bolje nego očekivano. Sa zarađenih 12,8 milijuna dolara smjestila se na treće mjesto ovoga vikenda, a predviđala joj se najviše 10-ka. Film je postigao CinemaScore “B +”, a publika se sastojala od 51% muškaraca s obiteljima koje su činile 61% publike. Na međunarodnoj razini film je utržio 2,5 milijuna dolara od kojih samo u Meksiku 1,1 milijun.

Četvrto mjesto zauzeo je Universalov ‘Last Christmas’ u glavnoj ulozi s The Mother of Dragons iliti Emiliom Clarke čime je zima službeno započela. (Pokušajte ostatak dana ne pjevušiti Wham!) Film je zaradio 11,6 milijuna što je unutar očekivanih okvira, a od publike koja se sastojala 65% od žena dobio je ocjenu “B+”.

Na zadnje mjesto smjestio se Terminator: Dark Fate, a Joker je tek u šestom vikendu prikazivanja izašao iz top 5. Njegove brojke su još uvijek zadivljujuće te je tako i ovog vikenda na američkom tržištu pospremio još  9,2 milijunčeka, a na međunarodnom 20,3 te mu fali tek 15 milijuna da dostigne milijardu!  Ako mu to uspije pridružit će se elitnoj DC-voj trojci – Aquamanu (1.14 milijarde), The Dark Knight Rises (1.84milijarde) i The Dark Knight (1.003milijarde).

No, vratimo se na Terminatora koji je ovoga vikenda zaradio 10,8 milijuna što je pad od 63 % u odnosu na prošli vikend i ujedno vikend otvaranja. Film je sveukupno u prvih 10 dana prikazivanja zaradio 48,45 milijuna. Za usporedbu, Terminator Genisys je u istom vremenu zaradio 59 milijuna.

Sljedeći vikend u utrku za prvo mjesto priključit će se Foxov Ford v Ferrari, zadnja adaptacija Charlievih anđela i The Good Liar. Stavljamo monopoly novce na Ford i Ferrari, ali let’s wait and see!

TAGOVIFilmovi kino vikend kino report