Film i TV

novi novci

Aside Banners

Vikend kino report: Nastavak Fantastičnih zvijeri pliva u novcima, 253 milijuna svjetske zarade

Piše , Objavljeno

Pobjednik se znao i prije nego se zeleno svjetlo za utrku uključilo u petak. Na prvom mjestu je film Fantastic Beasts: The Crime of Grindelwald koji i dalje pokazuje kako Harry Potter ludilo ne jenjava i pitanje je hoće li ikada. Očekivala se zarada od 65 milijuna dolara, ali se kazaljka zaustavila na 62 milijuna. Ovo je oko 13 milijuna manja brojka od premijernog vikenda prvog filma, ali to je i za očekivati jer sada je već poznat smjer ovih “nastavaka”/prequela pa su neki HP fanovi otpali putem. Neka ih, mi smo zadovoljni.

.

Recenzije baš nisu najbolje, kritičari film drže na 40% na Rottentomatoesu što nije baš pohvalno, ali publike je i dalje uglavnom zadovoljna što odražava ocjena publike od 70% na RT-u.

Film je uprihodio 191 milijun dolara na 79 tržišta diljem svijeta, a najveći dio tog kolača je stigao iz Kine s premijerom od 37.6 milijuna. Vatrica emoji.

The Grinch je na drugom mjestu s novih 38.2 milijuna dolara, ukupno je zaradio 126 milijuna, a prva prava konkurencija mu dolazi u srijedu kada će Disney izbaciti Ralph Breaks the Internet. Ralph će donijeti dobar ulov svojim tvorcima, ali Grinch se nada kako će ga blagdanska tema održati u igri još jako dugo vremena.

grinch

Na treće mjesto je pao Bohemian Rhapsody, publika se zasitila filma o Freddieju Mercuryju (blasfemija! ali razumijemo), klasični slučaj “tko je htio gledati, već je pogledao” i film je zaradio svega 15.7 milijuna dolara na domaćem tržištu proteklog vikenda.

Na četvrtom mjestu se našao jedan premijerni naslov. Instant Family, publika je zadovoljna, a to se reflektiralo i u zarađenih 14.7 milijuna dolara. Komedija/drama s Markom Wahlbergom i Rose Byrne je priča o paru kojem se život okrene naglavačke kada posvoje troje djece. Zvuči zabavno i neobavezno, a očito je to ono što je znatnom dijelu publike trebalo.

.

Na petom mjestu pomalo razočaravajuće Fox izdanje, Widows, film Stevea McQueena je zaradio svega 12.3 milijuna dolara. Glumačka postava je vrhunska: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, trilerčina i po, priča se o Oscarima, ali ovo je još jedan slučaj kada publika potpuno izignorira sadržaj koji navodno cijelo vrijeme želi. Idite gledati dobre filmove u kino, ne samo ono što eksplodira i gozba je za oči – dobri filmovi se svakako isplate gledati u kinu, pogotovo ako ih želite vidjeti više.

.

TAGOVIblagajne film Filmovi fimska zarada kino novi filmovi što gledati vikend kino report zarada

Komentiraj