Film i TV

udri!

Aside Banners

Vikend kino report: nova izdanja se napatila, Glass i dalje na čelu

Piše , Objavljeno

Još jedan ponedjeljak, još jedan pregled stanja u američkim kinima – što vam može pomoći u odluci oko filmova koje možete pogledati i kod nas.

Kritika nije previše blagonaklono gledala na Glass, novi film M. Night Shyamalana, ali publika i dalje hrli u kina kako bi pogledala udruživanje McAvoya, Samuela L. Jacksona i Brucea Willisa. Film je zaradio novih 19 milijuna dolara i tako se popeo na 73.5 milijuna u svega 10 dana prikazivanja.

.

Na drugom mjestu je The Upside koji se opire konkurenciji. Remake francuskog hita Intouchables se pokazao dostojnim nasljednikom s vlastitim duhom, a ne samo blijedom kopijom originala. Cranston i Hart su odradili dobre poslove, Hart pogotovo kojem je ovo jedna od ozbiljnijih uloga u karijeri, ako ne i najozbiljnija.

Screenshot_22

Na trećem mjestu još uvijek pluta Aquaman sa 7.35 milijuna dolara, a globalno je zaradio više od 1.09 milijardi dolara i to ga čini najvećom DC adaptacijom svih vremena. Nekoć predmet ismijavanja, a sada glavna uzdanica DC svemira – Aquaman je izveo nemoguće.

.

Na četvrtom mjestu, samo stotinjak tisuća dolara ispod Aquamana se smjestio The Kid Who Would Be King. Obiteljski film je zaradio 7.25 milijuna – što je slab rezultat ako uzmemo u obzir da je budžet bio par dolara ispod 60 milijuna. Recenzije su također bile dovoljno dobre za moderni twist priče o Excaliburu – maču kralja Arthura, ali publika se nikako nije zakačila. Uistinu šteta, želimo više ovakvih filmova koji nas vraćaju u djetinjstvo.

.

Na petom mjestu je još jedan superjunak, ovaj put Marvelov. Spider-Man: Into the Spider-Verse zarađuje još novca iako je blagdanska sezona odavno iza nas. 6.15 milijuna dolara će upasti dobrim ljudima iz Sony Animationa u krilo i filmu nedostaje još samo 700 tisuća dolara da prestigne Hotel Transylvanija 2. Kada se to dogodi, znamo da ćemo dobiti i nastavak ovog čuda pričopričanja, humora i animacije.

spider-man spider-verse

Kandidat za Oscara Green Book je za dlaku promašio top 5 mjesta na ovoj filmskoj ljestvici i smjestio se na šesto m mjestu. Mahershala Ali i Viggo Mortensen glume u ovoj filmskoj predstavi o rasnim odnosima u kritično doba američke povijesti. 5.4 milijuna dolara ne zvuči loše za karakternu dramu koja nema tonu specijalnih efekata, ali smo sigurni da bi bilo i više novca da se Viggo Mortensen nije prije nekoliko tjedana zaletio s upotrebom pogrdnih riječi za crnačku populaciju. Riječ je bila izrečena bez imalo zlobe, ali je jasno da se ta riječ ne treba koristiti u nikakvom kontekstu pa je film malo izgubio na svom sjaju zbog povlačenja po medijima. Mi ćemo film svakako gledati jer jedan je Mahershala Ali.

.

TAGOVIfilm filmska zarada kino kino blagajne kino zarada vikend kino report

Komentiraj