Film i TV

stay puft

Aside Banners

Vikend kino report: novi Ghostbustersi preskočili konkurenciju, novi film Willa Smitha zapeo

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Sada već davne 2016. godine, u kina su stigle IstjerivačICE duhova, film nije baš dobro prošao pa je Sony odlučio ponovno reanimirati usnulu franšizu. Čini se da im je ovaj put uspjelo, Ghostbusters: Afterlife je zaradio 44 milijuna dolara na američkom tržištu i time nadmašio i najoptimističnije prognoze koje su najavljivale utržak od maksimalno 35 milijuna dolara. SF komedija s Paulom Ruddom, Finnom Wolfhardom i dobrim starim poznatim licima je pozitivno iznenadila, iako – Istjerivačice duhova su 2016. zaradile više – 46 milijuna dolara u premijernom vikendu, ali je posve jasno da je svijet tada bio drukčiji te da se kinematografi danas oporavljaju od najtežeg perioda u novijoj povijesti. Novi Ghostbustersi bolje stoje i kod kritike i publike.

Na drugom mjestu su Eternalsi, MCU-ov najlošije ocijenjen film i u trećem tjednu odbija posustati te je tako u posljednjem vikendu prikazivanja zaradio dodatnih 10.8 milijuna eura. Ukupna globalna zarada iznosi 336.1 milijun dolara.

Na trećem mjestu je Clifford the Big Red Dog, dječji igrani film baziran na ogromnom crvenom psu iz popularnih dječjih slikovnica. Film je zaradio 8.1 miliijuna dolara, a kritičari mu nisu pretjerano naklonjeni. Navodno film uspijeva zadržati pažnju mališana, ali nedostaje šarma za odrasle, šarm kakav su imale slikovnice ili npr. ekranizacija medvjedića Paddingtona.

Na četvrtom mjestu je novi film Willa Smitha u kojem tumači ulogu oca Venus i Serene Williams, Richarda Williamsa. Film naslovljen King Richard je zaradio svega 5.7 milijuna dolara u prvom vikendu, a dio krivnje se može pripisati i istovremeni plasman na HBO Max streaming platformu pa je i dio publike ondje pogledao ovaj zanimljiv biografski film.

U top 5 se još uvijek drži Dune s novih 3.1 milijun dolara. Ukupna globalna zarada iznosi 367.1 milijun dolara.

Još vrijedi istaknuti kako je No Time To Die, najnovija u nizu Bondovih avantura službeno prestigla F9: The Fast Sagu te je tako film postao najunosniji hollywoodski film 2021. godine, ali i čitave pandemije. Globalna zarada iznosi 734.1 milijun dolara, a Vin Diesel i familija su ostali na 721.1 milijun dolara.

Možda Vin Diesel napravi sličnu stvar kao Avengersi u slučaju Avengers vs Avatar – vrate se u kina na još nekoliko projekcija kako bi preskočili glavnog konkurenta i vratili titulu. Opet – što je božićnije i obiteljskije od Brzih i žestokih?

TAGOVIbox office dune film filmska zarada ghostbusters kino vikend kino report will smith